Hirdetés
. Hirdetés

A chipóriásoknak tetszene, ha az Nvidia felvásárolná az Arm-t

|

A lehetséges üzletet az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és Kínában is vizsgálják.

Hirdetés

Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy az Nvidia a SoftBank segítségével 40 milliárd dollárért felvásárolná a brit Arm félvezetőgyártót. Az ügyletnek most lendületet adott, hogy a világ három legnagyobb chipgyártója támogatásáról biztosította akvizíciót.

A Broadcom, a MediaTek és a Marvell Technology Group a cambridge-i székhelyű Arm elsőszámú vásárlói, nyilvánosan támogatták a felvásárlást, amely nemzetbiztonsági okokból aggályokat vetett fel - jelentette a Sunday Times.

Hirdetés

A támogatásuk bejelentése éppen akkor történt, amikor az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága olyan felülvizsgálatra készül, amely ellenezheti a felvásárlást. A lehetséges üzletet az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és Kínában is vizsgálják.

A rivális Qualcomm és a technológiai óriások, köztük a Microsoft attól tartanak, hogy az Nvidia korlátozhatja a vállalat technológiájának kínálatát a versenytársak számára, vagy emelheti az árakat. Az Arm több mint 500 vállalatnak kínálja terveit, amelyek ezek alapján saját chipeket gyártanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.