Hirdetés
. Hirdetés

A Dell mégis felvásárolta az Alienware-t

|

Bár nemrég még cáfolták, a Dell most mégis hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolta a Miami székhelyű PC gyártó vállalatot, az Alienware-t.

Hirdetés

A közlemény órákkal azután érkezett, hogy a Dell bemutatta új, játékosoknak szánt számítógép-sorozatát. A GamesIndustry.biz munkatársának a vállalat szóvivője elmondta, hogy az Alienware egy teljesen független leányvállalatként folytatná tevékenységét, s így a tulajdonosi változások nem is érintik az új XPS Renegade gépsorozatot sem.

A várható vásárlásra már hetekkel ezelőtt felkészülhetett mindenki, köszönhetően a VoodooPC elnök-vezérigazgatójának, aki saját internetes naplójában félreérhetetlenül utalást tett a lépésre. Akkor viszont még a Dell ugyanúgy cáfolta a találgatásokat, mint az Alienware.

Az egyik legnagyobb változás jelenleg az, hogy a Dell vagy annak bármelyik leányvállalata eddig nem foglalkozott AMD alapú rendszerekkel. Az Alienware viszont ezen a téren igen jelentős szerepet tölt be az iparágban. Várhatóan ez a jövőben változni fog. A felvásárlás anyagi vonzatára nem derült fény.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.