Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook egymilliárd dollárt fizet az alkotóknak a tartalomért 2022-ig

|

Mostantól az év végéig új bónuszprogramokat indítanak, amelyek bizonyos mérföldköveket elért alkotóknak fizetnek.

Hirdetés

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója elmondta, hogy a közösségi hálózat akár egymilliárd dollárt is tervez fizetni azoknak a felhasználóknak, akik 2022-ig a platformjain tartalmat hoznak létre. A cégvezető Facebook-oldalán egy rövid bejegyzésben ismertette a társaság céljait és ösztönzőit.

"A legjobb platformokat szeretnénk megteremteni alkotók milliói számára a megélhetésükhöz, ezért új programokat hozunk létre, hogy több mint egymilliárd dollárt fektessünk be az alkotók jutalmazására a Facebookon és az Instagramon 2022-ig létrehozott remek tartalmakért. Az alkotókba való befektetés számunkra nem új keletű, de izgatottan várom, hogy ezt a munkát idővel kibővítsem - írta Zuckerberg.

A Facebook feje nem volt szégyenlős az alkotók Facebookra és Instagramra vonzásában, mivel az online vállalatok fokozott versenyben vannak, például az Apple, a TikTok és még a Twitch is. A múlt hónapban Zuckerberg azt mondta, a Facebook azt tervezi, hogy 2023-ig nem vesz el bevételt azoktól az alkotóktól, akik pénzt keresnek a platformjain, ami az Apple-nél megtörtént - írja a USA Today.

"Ha bevételi részesedést vezetünk be, akkor az kevesebb lesz, mint az Apple és mások által alkalmazott 30 százalék" - tette hozzá Zuckerberg június 7-i bejegyzésében. A pontos étéket viszont nem említette meg.

Áprilisban a Facebook új programok sorozatát jelentette be az alkotók számára, hogy pénzt keressenek az Instagramon. E közelgő programok között szerepel egy olyan piactér, amely párosítja az alkotókat bizonyos márkákkal, hogy széles ügyfélkör legyen elérhető. Olyan üzleteket is nyitnának, amelyek lehetővé tennék az alkotók számára, hogy az árujukat közvetlenül az Instagram-profiljukon keresztül értékesítsék.

Hirdetés

Zuckerberg legutóbbi bejegyzését követően a Facebook közleményében kijelentette, hogy mostantól az év végéig új bónuszprogramokat indít, amelyek bizonyos mérföldköveket elért alkotóknak fizetnek.

A hamarosan induló programok egyike a Reels Summer Bonus névre hallgat csak az Egyesült Államokban működő alkotók számára. "Az alkotók teljesítményük alapján fognak keresni" - közölte a Facebook. Hozzátették, hogy az új bónuszprogramjaik megjutalmazzák az alkotókat a nagyközönség által kedvelt kiváló tartalom megosztása érdekében. A bónuszok segítenek az alkotóknak megérteni, hogy milyen tartalom teljesít számukra a legjobban, miközben azon dolgoznak, hogy növekedjenek és bevételszerzésre képesek legyenek alkalmazásainkon keresztül. A platform induló finanszírozást nyújt az alkotóknak a saját tartalmaik elkészítéséhez is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.