Hirdetés
. Hirdetés

A fejlődő országokban nőtt a kereslet a zöld technológiák iránt

|

A kínai vásárlók fontosabbnak tartják a környezetbarát termékek vásárlását, mint az amerikaiak.

Hirdetés

Az Acenture szaktanácsadó cég tanulmánya szerint a kínai vásárlók fontosabbnak tartják, hogy akár magasabb áron, de környezetbarát elektronikai termékeket vásároljanak, mint az amerikaiak.

"A Kínában megkérdezett felhasználók 98 százaléka hajlik arra, hogy a ?zöld? technológiákat támogató eszközöket vásároljon, míg az Egyesült Államokban alig 43 százalék ez az arány" - olvasható az Accenture kedden megjelent tanulmányában.

A felmérés eredménye szerint a fejlődő országok fogyasztói - meglepő módon - általánosságban is hajlamosabbak megfizetni a zöld technológiák beszerzésének többletköltségeit, mint a fejlett országokban élő társaik: előbbiek ugyanis 84, míg az utóbbiak alig 50 százaléka válaszolt pozitívan erre a kérdésre.

Annak ellenére, hogy a tanulmány nem fejtette ki a felmérés eredményének okait, valószínűsíthető, hogy Kína vagy India lakossága azért tartja fontosnak a környezetbarát termékek meghonosítását, mert maguk is erős iparral rendelkező, nagy lélekszámú országként fokozottabban érzékelik a környezetszennyezés negatív hatásait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.