Hirdetés
. Hirdetés

A felhő üzleti modellje

|

A Microsoft 5,8 milliárd dolláros beruházással olyan programokat indít, amelyek a partnerkompetenciák és üzleti modellek továbbfejlesztését hivatottak segíteni.

Hirdetés

A Los Angelesben zajló World Partner Conference 2011 harmadik napján Jon Roskill, a Microsoft partnerhálózatért felelős alelnöke bejelentette, hogy a szoftvercég az üzenetkezelői kompetencia mellett mostantól kommunikációs kompetenciát is bevezet. A változtatással azon partnervállalatok ráfordításait kívánja elismerni, amelyek a hang és videó alapú kommunikációra is kiterjedő, egységes üzenetkezelő megoldásokat képesek szállítani.

A jövő év májusától viszont összevonásra kerül a jelenleg különálló rendszer-felügyeleti és virtualizációs kompetencia, annak érdekében, hogy a Microsoft partnerei még hathatósabban segíthessék ügyfeleiket a magánfelhő környezetek kiépítésében és működtetésében. Erre a változásra a szoftvercég partnerei a jelenlegi System Center és Hyper-V kompetenciák megszerzésével készülhetnek fel.

Idén augusztusban a Microsoft új szolgáltatást vezet be Software Assurance Planning Services néven. A programon keresztül a megfelelő kompetenciákkal rendelkező partnerek Microsoft alapú magán- és nyilvános felhő környezetek építésével, SQL Server bevezetéssel, valamint szoftverfejlesztéssel összefüggésben adhatnak majd szolgáltatásokat a Microsoft Software Assurance ügyfelek számára.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy a Cloud Accelerate és Cloud Essentials programokban részt vevő partnerek az eddiginél több Lync és Windows Intune licencet kapnak vállalaton belüli használatra. A Cloud Accelerate program esetében a licencek száma 2-ről 100-ra, a Cloud Essentials esetében 10-ről 25-re nő.

Jon Roskill kiemelte, hogy a cloud computing nemcsak technológiai, hanem üzleti értelemben is hatalmas változást hoz. A Microsoft ezért partnerprogramját, amely az eddigiekben a tranzakciókat ismerte el, úgy alakítja át, hogy annak középpontjába az életcikluson átívelő megoldások és folyamatos bevételforrások értékelése kerüljön.

A szoftvercég ennek részeként Business Transformation Workshop néven egy további kezdeményezést is indít, amely segítséged ad a partnereknek ahhoz, hogy üzleti modelljüket átalakítsák a cloud computing újszerű követelményeinek megfelelően. Jon Roskill arra bátorította a konferencia résztvevőit, hogy használják a felhőt a felhő alapú megoldások értékesítésére.

A WPC 2011 során a Microsoft többek között 92 országos partneri díjat is átadott. Magyarországon ezt az elismerést a Delta Informatika Zrt. érdemelte ki a BPOS szolgáltatás értékesítésében elért eredményeivel. Az idei konferencia másik magyar díjazottja - mint arról korábban már beszámoltunk - az XAPT volt. A céget a Microsoft világszinten az év Dynamics ERP partnerévé választotta.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.