Hirdetés
. Hirdetés

A Föld kedvenc böngészője: az IE8

|

Az Internet Explorer 8 januárban elcsípte a piacvezetői pozíciót az IE6 elől.

Hirdetés

A Net Applications friss jelentése szerint több mint háromnegyed év után az Internet Explorer 8-nak sikerült csúcsra érnie, hiszen immár a föld legelterjedtebb böngészőjének mondhatja magát. A tavaly márciusban megjelent alkalmazást ugyanis a világ felhasználóinak 22,37 százaléka használja, amellyel az IE8 minden belső és külső riválisát maga mögé utasította. Sőt ha a Net Applications által mért IE8 kompatibilis módját is ide számoljuk - 2,8 százalék - akkor még nagyobb a böngésző elődje a versenytársai előtt: 25,17 százalék.

 

 

bongeszo-ie8.jpg



A második helyen a sokáig piacvezető IE6 áll, amely úgy tűnik, hogy minden megpróbáltatás ellenére - gondolva itt a különböző bojkottokra, a Google elleni támadásra és egyéb negatív hírekre - tartja pozícióját a maga 20 százalékával. A két alkalmazást a Firefox 3,5 (17,08 százalék) és az Internet Explorer 7 követi, míg a többi rivális böngésző nem éri el világszinten a 10 százalékos lélektani küszöböt.

Hirdetés

Ha a böngészőcsaládokat nézzük, akkor viszont a Microsoft szempontjából már nem ilyen jó az összkép. Igaz ugyan, hogy az Internet Explorer 62,12 százalékon, a Firefox 24,43 százalékon, a Chrome 5,22 százalékon, a Safari 4,53 százalékon, az Opera pedig 2,38 százalékon áll, s így a redmondi szoftvercég megoldása továbbra is piacvezető, ám előnye hónapról-hónapra olvad. 2009 januárja és 2010 első hónapja között ugyanis az Internet Explorer böngészőcsalád 7,5 százalékot vesztett népszerűségéből. Míg egy év alatt például a Firefox 2 százalékkal növelte részesedését, a Google Chrome pedig triplázott, 1,52 százalékról 5,22 százalékra növekedve.

 

 

 

bongeszo-januar.jpg



Ha a hazai piacot nézzük, akkor a Gemius adatai szerint Magyarországon megkérdőjelezhetetlen a 3-as verziószámú Firefox dominanciája (51,30 százalék), míg az Internet Explorer 8 csak 12,01 százalékon áll, amelyet még a 7-es verziója is megelőz (17,55 százalék). Az Internet Explorer 6 ellendrukkereinek azonban jó hír lehet, hogy nálunk a sokat támadott böngésző részesedése csupán 8,01 százalék, amely messze elmarad a globális értéktől.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.