Hirdetés
. Hirdetés

A Foxconn kezd magához térni a járvány után

|

A többek között az Apple-nek is gyártó vállalat brutálisan megsínylette a vírus miatti szigorításokat, de az előrejelzések szerint hamarosan ismét komolyabb bevételekhez juthat.

Hirdetés

A koronavírus hatásait leginkább azok a cégek sínylették meg, melyek bevételét főként a lakossági ügyfelek jelentették. A kínai Foxconn cég a világ egyik leghíresebb "bérgyártója" a világ legnagyobb tech-vállalatai számára, egyik legfontosabb ügyfelük az Apple. A lecsökkent iPhone és egyéb hardver eladások épp ezért komolyan nyomot hagytak a vállalat pénzügyein. Most úgy tűnik, hogy ugyan egyelőre a bevételeik továbbra is alacsonyak maradnak, de már jócskán meghaladják a pár hónappal ezelőtti mélypontot.

Hirdetés

Mivel legtöbb összeszerelő egységük Kínában található, a Foxconn már a koronavírus-időszak legelejétől kezdve nagy visszaeséseket volt kénytelen elviselni. A szigorú kínai kijárási korlátozások miatt az üzemek nagy része kínosan hosszú ideig üresen kongott és a logisztikai láncban is jelentős fennakadások keletkeztek. A vállalat bevételei ezért aztán 90 százalékkal estek vissza az első pénzügyi negyedévben, ami elképesztő károkat okozhatott a cégnek.

A második pénzügyi negyedév közepén a cég már sokkal optimistább becsléseket enged meg magának. Szerintük ugyanis a nehezén már túl vannak, és ugyan az árbevételük még mindig alacsony a vírus előtti állapotokhoz képest, de a COVID-19 kitörésekor beálló visszaesést már bőven sikerül meghaladni. A tavaly ilyenkori helyzethez képest jelenleg 9,08 százalékos visszaesés tapasztalható.

A Foxconn anyavállalata, a Hon Hai Precision Industry már a járvány elején megjósolta, hogy a második negyedévben kiugrás-szerű növekedésnek indulnak majd a bevételeik:

"A négy fő előállító sorból a felhő alapú szolgáltatásokhoz szükséges hálózati/kommunikációs eszközök jöttek ki a legjobban, összehasonlítva az elektronikai alkatrészekkel, PC-kkel és perifériákkal, illetve a felhasználói elektronikai eszközökkel."

Ez csak megerősíti azt, hogy a koronavírus következtében komoly fejlődés várható a felhő alapú technológiák terén, de ha beválnak a Foxconn reményei, akkor a tech-ipar többi ágazata is visszazökken a normális kerékvágásba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.