Hirdetés
. Hirdetés

A Foxconn mégsem fektet a Sharpba

|

A Samsung és a Qualcomm támogatása után most talán megállapodnak a bankokkal.

Hirdetés

A Sharp elég rosszul teljesít pénzügyileg az utóbbi időben, ezért folyamatosan keresi a lehetséges befektetőket, és próbál megállapodni a bankokkal valamilyen segítségről. Az eddigi befektetők között szerepel a Samsung, bár kétségtelen, hogy a pénzt nem az IGZO kijelzőkbe pumpálják, sok partner legnagyobb bánatára. A Samsung után szerzett magának némi Sharp-részvényt a Qualcomm is.

A harmadik befektető a Foxconn lett volna, azonban a Sharppal a mai napig nem sikerült megállapodnia az óriásnak. Az eredeti tervek szerint még március vége előtt megszületett volna az együttműködés, azonban ez a forgatókönyv már nem túl valószínű.

A helyzet azért változott meg, mert úgy tűnik, sikerül a pénzintézeteket a saját oldalára állítania a Sharpnak. Amennyiben megkapják a szükséges kölcsönöket, akkor úgy léphetnek ki a jelenlegi helyzetükből, hogy közben nem kell ismét részvényt adniuk valamilyen más vállalatnak. Ha volt is valaha vonzó kiút, akkor ez mindenképp kedvezőbb a többi cég befektetésénél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.