Hirdetés
. Hirdetés

A GlobalFoundries gyárat épít Abu-Dzabiban

|

A cég nyilatkozatban kötelezte el magát az üzemegység felépítése mellett, ám azt egyelőre nem tudni, pontosan mikor és milyen volumenben indulhat el a chipgyártás az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában.

Hirdetés

A GlobalFoundries közleményben erősítette meg, hogy a közeljövőben új chipgyártó üzemet tervez létesíteni Abu-Dzabiban; ám az üzemegység felállításával kapcsolatos további adatokat nem közöltek.

?Elköteleztük magunkat egy, az elkövetkező években felállítandó technológiai és gyártó létesítmény megépítése mellett, de ütemezéssel és financiális kérdésekkel kapcsolatban egyelőre nem kívánunk további információkkal szolgálni" - mondta Jon Carvill, a GlobalFoundries szóvivője, hozzátéve: ?Az [abu-dzabi üzemegység] létrehozása fontos része globális stratégiánknak".

A GlobalFoundries még júniusban jelentette be az ?abu-dzabi kiszállással" kapcsolatos terveit. Akkor azt közölték, hogy fő részvényesük, az Advanced Technology Investment Co. (ATIC) választotta ki a helyi repülőtérrel határos, három négyzetkilométeres területet, amelyet a Közel-Kelet ?technológiai központjának" szánnak.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.