Hirdetés
. Hirdetés

A globális chiphiány most már a nyomtatók tintapatronjait és tonerkazettáit is érinti

|

A Canon átmeneti megoldást talált, amíg a chipgyártás vissza nem áll a rendes kerékvágásba.

Hirdetés

Kevesen hinnék, hogy a nyomtatók tintapatronjai és tonerkazettái chipeket is tartalmaznak. A patronok és kazetták ugyanis nem csak a festékanyagot tartalmazzák, hanem a bennük lévő chipeket hitelesítési célokra használják, hogy ellenőrizni tudják az alkatrész eredetiségét, illetve a nyomtatók érzékeljék, mennyi tinta van még bennük.

A hosszú ideje húzódó globális chiphiány úgy tűnik, hogy már a nyomtatók festékegységeit is érinti. A Canon Australia weboldalán tett bejelentéséből kiderül, hogy a hiány miatt mostantól chip nélküli tonerkazettákat gyártanak.

Hirdetés

A Canon közölte, a chiphiányt megkerülve újításokat vezetett be annak érdekében, hogy a tonerkazettákat továbbra is szállítani tudja. A cég ezért megkezdte a chip nélküli tonerkazetták gyártását. "Bár kisebb, de elkerülhetetlen változásokkal találkoznak ügyfeleink, a nyomtatás azonban továbbra is a megszokott módon lesz lehetséges" - írta a közlemény.

A Canon állítása szerint ez csak átmeneti megoldás lesz, amíg a chipgyártás vissza nem áll a rendes kerékvágásba. Addig is azonban a felhasználók által a chip nélküli patronok használatakor tapasztalt hibaüzenetek kezelésére a Canon egy útmutatót tett közzé a weboldalán, amely megmutatja a felhasználóknak, hogyan lehet ezeket egyelőre megkerülni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.