Hirdetés
. Hirdetés

A Google 25,4 milliárd dolláros kártérítési igénnyel néz szembe Európában

|

A Google digitális hirdetési gyakorlata miatt akár 25 milliárd eurós kártérítési igénnyel is szembesülhet a brit és holland bíróságokon a következő hetekben egy ügyvédi iroda által a kiadók nevében benyújtott két perben.

Hirdetés

A Google hirdetési technológiája a közelmúltban a kiadók panaszai nyomán a trösztellenes szabályozó hatóságok vizsgálatát vonta magára. A francia versenyfelügyelet tavaly már 220 millió eurós bírságot szabott ki a vállalatra, míg az Európai Bizottság és brit társintézménye azt vizsgálja, hogy a Google adtech-üzletága tisztességtelen előnyhöz juttatja-e a versenytársakkal és a hirdetőkkel szemben.

"Itt az ideje, hogy a Google vállalja felelősségét, és visszafizesse azokat a károkat, amelyeket ennek a fontos iparágnak okozott. Ezért jelentjük be ma ezeket a két joghatóságot átfogó kereseteket, hogy kártérítést kapjanak az uniós és brit kiadók" - mondta Damien Geradin, a Geradin Partners ügyvédi iroda munkatársa keddi nyilatkozatában.

A Google bírálta a küszöbön álló pereket, mondván, hogy konstruktívan működik együtt a kiadókkal Európa-szerte. "Ez a per spekulatív és opportunista. Ha megkapjuk a panaszt, határozottan harcolni fogunk ellene" - mondta egy szóvivő a Reuters szerint.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.