Hirdetés
. Hirdetés

A Google megvásárolta a Raxiumot, egy szemüveg nélküli 3D kijelzőket gyártó céget

|

Lehet, hogy nemcsak a szemüveg nélküli megjelenítés piacán szeretnének aratni.

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy megvásárolta a Raxiumot, egy olyan céget, amely az elmúlt 5 évben egypaneles MicroLED kijelzőtechnológiákat fejlesztett. A keresőóriás szerint a Raxium által létrehozott műszaki megoldásokat a következő generációs technológiában fogják felhasználni, és "miniatürizált, költséghatékony, energiahatékony, nagy felbontású kijelzőket" kínálnak.

A kaliforniai Fremontban működő Raxium mostantól a Google Devices & Services csapatához csatlakozik, ahol folytatni fogja munkáját, és a termékeket a Google jövőbeli hardverébe integrálja. A Google által kiadott közlemény nagyon rövid volt, és nem osztott meg több részletet azzal kapcsolatban, hogy a Raxium csapata mostantól pontosan min fog dolgozni.

Hirdetés

A Raxium weboldalán található néhány fontos adat szerint technológiái 300-szor kisebbek, 1000-szer fényesebbek és 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a versenytársak termékei. Azt is állítja, hogy MicroLED technológiája lehetővé teszi a kisebb és nagyobb teljesítményű kijelzőtermékek teljesen új osztályát, például a kiterjesztett és virtuális valóság mikrokijelzőket és az életnagyságú panel alapú fénymezőtömböket. A fénymezőtömbökkel a felhasználók szemüveg nélkül is megtapasztalhatják a 3D élményt.

Végül is egyelőre nem világos, hogy meddig kell még várnunk a Raxium hardvert használó termékek megjelenésére. A Raxium weboldalán az egyik bemutatott technológia egy szemüveg, amelynek lencséjében van a kijelző, amiből arra lehet következtetni a Neowin portál szerint, hogy talán láthatunk majd néhány frissített Google Glass terméket. Ha ez így van, akkor a Raxium fejlesztői és a Google nem csak a szemüveg nélküli megjelenítés piacán szeretne aratni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.