Hirdetés
. Hirdetés

A Google Pixel összes eladása is csak a töredéke annak, amit a Samsung egy év alatt forgalmaz

|

Azt is fontos megjegyezni, hogy a Google okostelefon-portfóliója javul, és valószínűleg növekedést mutat.

Hirdetés

A Google most mutatta be új Pixel okostelefonját, amely minden jel szerint szélesebb körben kerül piacra, mint ahogy azt eddig megszokhattuk. A vállalat megerősítette, hogy a Pixel 7 (azaz a Google új zászlóshajója az okostelefon vizeken) ezúttal néhány új piacra is belép. Valószínűleg a Google több telefon eladását ambícionálja.

A vállalat soha nem oszt meg statisztikákat arról, hogy hány mobiltelefont ad el, de harmadik féltől származó adatok szerint az androidos gyártó eddig körülbelül 27,6 millió Pixelt szállított le a Pixel termékcsalád 2016-os indulása óta!

Az adatok a Bloomberg munkatársától, Vlad Savovtól származnak, aki az IDC kutatócégtől szerezte a számokat. Akár megdöbbentő is lehet, ha összehasonlítjuk a Google és a vezető androidos telefongyártó, a Samsung értékesítési számai. Ahogy Vlad Savov rámutat, a Google Pixel eladásai csak töredékét teszik ki a Samsung 2021-es eladásainak. Szerinte a Google-nek 60 évre lenne szüksége ahhoz, hogy annyi telefont adjon el, mint a Samsung egyetlen év alatt.

Hirdetés

Nem a Samsung az egyetlen Android OEM, amely sokkal több készüléket értékesít, mint a Google. Még a Xiaomi, az Oppo és a Vivo is sokkal több darabot szállított 2021-ben. Természetesen ezek az OEM-ek mindegyike sokkal régebb óta van jelen a fejlesztésben és az okostelefon-kereskedelemben, illetve több piacon és árkategóriában is értékesítenek készülékeket. Ezért aztán nem fair a Google-t a többi Android OEM-hez hasonlítani.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a Google okostelefon-portfóliója javul, és valószínűleg növekedést mutat. Áprilisban a vállalat megerősítette, hogy a Pixel 6 sorozat lett minden idők leggyorsabban fogyó okostelefon-sorozata. Ez figyelemre méltó eredmény volt a Google számára arra tekintettel, hogy a Pixel 6 sorozat értékesítése nagyon korlátozott piacokon indult el. Mivel a Google ezúttal bővíti piaci jelenlétét, a Pixel 7 sorozat további rekordokat dönthet, legalább is a cég saját korábbi teljesítményéhez képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.