Hirdetés
. Hirdetés

A Google vezére szerint valósak az aggodalmak a cég termelékenységével kapcsolatban

|

A vállalat 2022 harmadik negyedévére lelassítja a munkaerő-felvételt egyes részlegeinél.

Hirdetés

A termelékenységnek és az összpontosításnak javulnia kell a Google-nál, mondta a vállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai a dolgozóknak egy összdolgozói értekezleten. A megbeszélésen részt vevő alkalmazottak aggodalmukat fejezték ki a technológiai iparágon az elmúlt hónapokban végigsöprő elbocsátási hullám miatt - mondták el a CNBC-nek a megbeszélésen részt vevő alkalmazottak.

A Google vezérigazgatója állítólag a szerdai megbeszélésen elmondta a dolgozóknak: "Komoly aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a termelékenységünk összességében nem ott van, ahol a létszámunkhoz képest lennie kellene. Szerettem volna némi további kontextust adni az eredményeinknek, és az önök segítségét is kérni. Világos, hogy kihívásokkal teli makrokörnyezet előtt állunk, és még több bizonytalanság vár ránk" - mondta Pichai állítólag.

Hirdetés

Fiona Cicconi, a Google HR-vezetője, szintén foglalkozott az elbocsátásokkal kapcsolatos aggodalmakkal, mondván, hogy a vállalat jelenleg nem tervezi a Google teljes létszámának csökkentését. Májusban az Insider arról számolt be, hogy a vállalat 2022 harmadik negyedévére lelassítja a munkaerő-felvételt egyes részlegeinél - számolt be a Business Insider.

A Google egy új programot indít "Simplicity Sprint" néven, a CNBC által látott, kapcsolódó belső dokumentáció szerint a termelékenységgel és a dolgozók összpontosításával kapcsolatos aggodalmak leküzdésére. A kezdeményezés arra kéri a Google több mint 170 ezer alkalmazottját, hogy egy belső felmérésen keresztül osszák meg ötleteiket arról, hogy hol lehetne javítani a hatékonyságon - írja a CNBC.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.