Hirdetés
. Hirdetés

A HP a játékpiacra is betörhet

|

A Hewlett-Packard bemutatta Game On nevű cégét, melytől azt reméli, hogy megvetheti a lábát az online játékiparban.

Hirdetés

A HP Labs által fejlesztett technológiát a vállalat a következő generációs számítógépek interaktív játékaihoz alkalmazná. A HP ezzel a Microsoft, a Sony vagy a Nintendo konzolos megoldásaival szemben kíván újabb választási lehetőséget nyújtani a játékosoknak. A cég Technológiai Megoldások csoportján belül Game On néven alakult meg az ezzel foglalkozó csoport, mely mai, San Franciscó-i bemutatóján különféle, a VoodooPC gépeit is magába foglaló prototípusokat tárt az érdeklődők elé. A felsőkategóriás, játékra tervezett gépeket gyártó VoodooPC-t a HP még 2006 negyedik negyedévében szerezte meg.

Az újdonságok között volt olyan hajlított képernyő, amely a virtuális autóversenyzők számára kínál magasabb szintű játékélményt, de bemutattak egy dohányzóasztal-szerű, érintőképernyős megoldást is, amely több felhasználó együttes szórakozását teszi lehetővé. A HP-nak persze - tekintet nélkül fejlesztéseire - nehéz dolga lesz, ha meg akarja vetni a lábát a játékiparban. Tavaly a konzolok eladásai 33 százalékkal nőttek, míg a játékra szánt PC-k csupán 1 százalékkal fogytak jobban, mint az előző évben.

A HP illetékesei elmondták: nekik nem az a céljuk, hogy a Playstation 3-hoz vagy az Xbox 360-hoz hasonlóan tömegek éjszakázzanak az utcán egy-egy termékük kibocsátásakor. Rahul Sood, a vállalat technológiai igazgatója szerint azt a prémium árkategóriát fogják meghódítani, amely jelenlegi, HP és Compaq márkanéven futó gépeik fölött helyezkedik el, de még a VoodooPC 8 ezer dolláros, egyedi készítésű modelljei alatt van. Azt, hogy az új HP-masinák mikor bukkannak fel a piacon, egyelőre nem lehet tudni. Az mindenesetre figyelemre méltó, hogy a sokszor nehézkességgel vádolt Hewlett-Packard lépéselőnybe került a Dellel szemben, mely 2006 márciusában szintén hasonló tervekkel vásárolt meg egy felsőkategóriás játékos PC-gyártót, az Alienware-t.

voodoopc.jpg
A VoodooPC egyik csúcsgépe

Rob Enderle technológia elemző szerint a HP sikerét az hozhatja meg, hogy a piac olyan részét célozza meg, ahol jelenleg nem kell az alsóbb kategóriákhoz hasonló, öldöklő konkurenciaharccal számolnia. Ha bejön a vállalat számítása, Enderle szavaival élve akár magára a játékiparra is hatással lehet az új termékek megjelenése. A szakember azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a HP egyszerűen nem lehet benne biztos, hogy a felhasználók mit szólnak majd a Game On gépeihez - ez pedig könnyen oda vezethet, hogy nemcsak a vetélytársak, de a vásárlók is elkerülik majd a cég által létrehozott új PC-osztályt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.