Hirdetés
. Hirdetés

A JP Morgan szerint az Apple 2025-re az iPhone-gyártás negyedét áthelyezheti Indiába

|

Az Apple lépése válasz a geopolitikai feszültségek és a Kínát érintő, világjárványok okozta ellátási lánc megszakadások miatt az elmúlt években egyre növekvő aggodalmakra.

Hirdetés

Az Apple 2025-re az iPhone-ok negyedét gyárthatja Indiában, mivel a technológiai óriás a gyártás egy részét áthelyezi Kínából - közölték szerdán a JP Morgan elemzői. A brókercég várakozásai szerint az Apple 2022 végétől az iPhone 14 gyártásának mintegy 5 százalékát telepíti át Indiába, a világ második legnagyobb okostelefon-piacára.

Az összes Apple-termék, köztük a Mac-ek, iPadek, Apple Watch-ok és AirPodok mintegy 25 százaléka 2025-re várhatóan Kínán kívül készül majd, a jelenlegi 5 százalékkal szemben - vélik az elemzők. Bár az Apple fő gyártópartnerei, a Foxconn, a Wistron és a Pegatron Indiában létesítettek bázisokat, az indiai gyártás mértéke még mindig elenyésző a kínaihoz képest.

Hirdetés

Az Economic Times szerint India olyan környezetet hoz létre, amely hatalmas lendületet ad az ország elektronikai gyártásának, és nagy hangsúlyt fektet az exportra. A "Make in India" terv részeként a kormány arra kérte az Apple-t, hogy a következő 5-6 évben évente 50 milliárd dollár értékű terméket gyártson Indiában. Ez magában foglalja majd a helyben előállított termékek, például a Macbookok, iPadek, Air podok illetve órák gyártásának bővítését az iPhone-on túl.

A hónap elején egy Bloomberg-jelentés szerint az indiai Tata Group konglomerátum tárgyalásokat kezdett a Wistronnal egy közös vállalat létrehozásáról az iPhone-ok indiai összeszerelésére, ami jól illik az Apple tervéhez, hogy csökkentse a Kínával szembeni gyártási lemaradást.

Az Apple lépése válasz a geopolitikai feszültségek és a Kínát érintő, világjárványok okozta ellátási lánc megszakadások miatt az elmúlt években egyre növekvő aggodalmakra. Az Apple legújabb iPhone-jainak egy kis része Indiában készül majd, míg a Google legújabb Pixel telefonjainak egy része Vietnamban. Az év elején a Microsoft Xbox-konzolokat szállított Ho Si Minh-városból. Néhány évvel ezelőtt ezek a termékek mind kínai üzemekből jöttek ki - számolt be a Pingwest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.