Hirdetés
. Hirdetés

A kereslethiány ellenére sem csökkent árat a Nintendo

|

A Nintendo ügyvezetője, Satoru Iwata szerint a Wii U már most is jó áron kapható.

Hirdetés

A Wii U egyelőre nem igazán vonzza a játékosokat, azonban mindezt nem oldja meg egy árcsökkentés, legalábbis a Nintendo ügyvezetője, Satoru Iwata szerint. Iwata elismerte, hogy kiábrándítóak voltak az eladások a tavalyi évben, azonban nem gondolja, hogy a 299 dolláros alapcsomag vagy a 349 dolláros deluxe kiadás vételárát karcsúsítani kellene. Szerinte ezeknek már most is remek ára van.

Bár a Nintendo az elmúlt kilenc hónapban szerzett némi nyereséget, az árbevétele 2,4 százalékot esett éves szinten. A Wii U feladata lett volna ezt feltornázni, azonban csak 3 milliót sikerült belőle eladni. A népszerűség fellendülését olyan klasszikus játékoktól várja a Nintendo, mint a Mario Kart vagy a Legend of Zelda. Iwata szerint a Wii U-nak több és jobb címre van szüksége a konzoleladások fellendítéséhez.

Bár anno a Wii eladásai is csak 3,2 milliót tettek ki ugyanebben az időszakban, az alacsonyabb szám akkor a Nintendónak volt köszönhető, ugyanis a keresletet nem sikerült kielégíteni, állandó készlethiány volt a jellemző. A Wii U esete teljesen más, ezúttal a kereslettel van a probléma, főleg Amerikában. 2011-ben hasonlóan járt a Nintendo a 3DS-szel, akkor az árcsökkentés segített a vállalaton. Az ügyvezető most kizárta ennek a lehetőségét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.