Hirdetés
. Hirdetés

A kínai elnök Bill Gates otthonában

|

Hu Csin-tao kínai elnök kedden kiegészítette amerikai körútját a Microsoft redmondi főhadiszállására tett látogatásával, ezt követően pedig Bill Gates, a cég elnöke és vezető szoftvertervezője otthonában vacsorázott.

Hirdetés

A Microsoft telephelyének megtekintése után Gates otthonában látta vendégül a kínai elnököt. A vacsorára több mint száz vendég volt hivatalos, köztük Gary Locke, a korábbi washingtoni kormányzó is, aki az egyik legbefolyásosabb kínai származású amerikai politikus - adta hírül a kínai állami média. Hu a Microsoftnál tett látogatását eredetileg a tavalyi évre tervezték, ám akkor meghiúsult a Katrina hurrikán érkezésével, mely hatalmas területen pusztított az USA keleti partjainál.

Redmondi látogatása során Hu biztosította Gates-t Kína elkötelezettségéről a szellemi alkotások (röviden IP) jogának védelmében. A beszámolók szerint a kínai elnök azt is kijelentette, hogy országa szívesen fogadná a Microsoft további beruházásait.

Az IP jogok megsértése, ezen belül is a szoftver-kalózkodás számtalan esetben eredményez feszültséget Kína és az Egyesült Államok között. Az amerikai kormány becslése szerint az ázsiai országban a szoftverek kilencven százalékát engedély nélkül használják. Az amerikai felháborodás csillapítására törekedve a kínai kormány arra ösztönzi a PC-gyártókat, hogy termékeiket előre telepített, jogtiszta szoftverekkel hozzák forgalomba. Hu érkezése előtt egy nappal a Microsoft és a Lenovo, Kína legnagyobb számítógépgyártója 1,2 milliárd dolláros szerződést írt alá a Kínában és más országokban eladott számítógépek engedélyezett Microsoft operációs rendszerekkel való felszereléséről. Ebben a hónapban az amerikai cég már két másik kínai PC-gyártóval is hasonló megállapodást kötött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.