Hirdetés
. Hirdetés

A kriptopiacok összesített kapitalizációja először haladta meg a 3 billió dollárt

|

Mindez a digitális eszközszektor növekvő pluralitását bizonyítja.

Hirdetés

A Bitcoin kereskedése 2 százalékon belül folyik az eddigi csúcsához képest, miközben az Ethereum, a Solana és a Polkadot korábban ismeretlen árszintekre nyomul, így a CoinGecko becslése szerint a kriptovaluták becsült összesített piaci tőkeértéke először lépte át a 3 billió dolláros szintet. A CoinGecko adatai 10 418 digitális eszközt követnek nyomon 518 kriptopénz tőzsdén.

A CoinGecko szerint a teljes kriptotőkésítés október 20-án ért fel az új csúcsra a korábbi rekord, 2,62 billió dolláros érték fölé, és kevesebb mint három hét alatt további 14,5 százalékkal emelkedett.

Hirdetés

Az összesített kriptopiaci kapitalizáció korábban közel 2,62 billió dolláros csúcson tetőzött idén május 12-én, majd július 20-án 1,24 billió dolláros helyi mélypontról pattant fel. Az előző bikaciklusban a digitális eszközök összesített kapitalizációja 2018. január 6-án 848,6 milliárd dolláros csúcsot ért el.

A Bitcoin még mindig több mint kétszeresen veri legközelebbi riválisát a piaci részesedést tekintve 40,5 százalékkal vagy 1,22 billió dollárral. Az Ethereum 18,6 százalékot vagy 560 milliárd dollárt képvisel, míg az összes többi kriptovaluta együttes kapitalizációja 40,9 százalék vagy 1,24 billió dollár, ami a digitális eszközszektor növekvő pluralitását bizonyítja.

A Messari Ethereum screener szerint, amely jelenleg 209, a hálózatra épülő projektet követ, az Ether ökoszisztémámak jelenleg 829 milliárd dolláros piaci kapitalizációja van, ami 27,6 százalékos részesedést jelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.