Hirdetés
. Hirdetés

A kriptotőzsdék idén több mint 14 billió dolláros kereskedési volument értek el

|

A The Block Research adatai szerint hatalmas növekedés volt tapasztalható.

Hirdetés

A centralizált kriptotőzsdék, amelyek a decentralizált tőzsdékkel ellentétben az ügyfelek privát kulcsait megtartják, több mint 14 billió dolláros kereskedési volument jelentettek 2021-ben a The Block Research szerint.

Ez a szám hatalmas, 689 százalékos növekedést jelent a 2020-as kereskedési volumenhez képest, a december 24-i adatok alapján. Tavaly a központosított kriptotőzsdék több mint 1,8 billió dollárnyi kereskedési volument segítettek elő a The Block Legitimate Index adatai szerint. A Binance továbbra is uralja a központosított kriptotőzsdék piacát. A The Block Research arról számolt be, hogy idén a Binance a teljes volumen 67 százalékát, azaz több mint 9,5 billió dollárt közvetített.

Hirdetés

Mind a központosított, mind a decentralizált tőzsdék kereskedési volumene óriási növekedést mutatott idén. A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) 2021-ben több mint 1 billió dollárnyi kereskedési volument értek el, ami óriási, 858 százalékos növekedést jelent a 2020-as kereskedési volumenükhöz képest. Tavaly a DEX-ek több mint 115 milliárd dollárnyi kereskedési volument jegyeztek.

Összességében a havi DEX kereskedési volumen 2021 májusában érte el a csúcsot 162,8 milliárd dollárral. A legjelentősebb havi növekedés januárban volt, 137,3 százalékos növekedéssel. Az Uniswap továbbra is uralja a DEX piacot, decemberben például több mint 75 százalékos részesedéssel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.