Hirdetés
. Hirdetés

A Kyndryl befejezte különválását az IBM-től

|

A komplex, üzletkritikus informatikai rendszereket tervező, építő, modernizáló és üzemeltető Kyndryl a világ legnagyobb, független IT-infrastruktúra szolgáltatójaként lépett tőzsdére.

Hirdetés

Az IBM Global Technology Services menedzselt infrastruktúra-szolgáltatásokat adó üzletága - mint arról januárban exkluzív interjúban beszámoltunk - az év elején megkezdte kiválását, hogy még az idén önálló, tőzsdén bejegyzett céggé alakuljon. Ez a folyamat november 4-én zárult, amikor a New York-i tőzsdén (NYSE) megkezdődött a nyilvános kereskedés a Kyndryl (KD) papírjaival.

A Kyndryl közel 90 ezer alkalmazottja a világ több mint 60 országában ad fejlesztést, biztonságot és üzemeltetést integráló tanácsadói, implementációs és menedzselt szolgáltatásokat négy ezernél több, globális vállalatnak, közöttük a Fortune 100-as listán szereplő szervezetek háromnegyedének, a legnagyobb bankoknak és biztosítóknak, távközlési és kereskedő cégeknek, légitársaságoknak és autóipari vállalatoknak.

Hirdetés

Az üzletág eredetileg tavaly ősszel bejelentett leválása után az IBM a továbbiakban a hibrid felhőplatformra és a mesterséges intelligenciára összpontosít, a Kyndryl pedig immár karcsúbb szervezetként az eddiginél is nagyobb agilitással fogja tervezni, működtetni és korszerűsíteni az ügyfelek infrastruktúráját - utóbbit az új cég európai, közel-keleti és afrikai régiós vezetői ismét megerősítették a spin-off alkalmából tartott, tegnapi sajtóbeszélgetésen.

Világszerte mind keresettebbek a digitális transzformációs szolgáltatások, amelyek piaca 2024-re várhatóan 500 milliárd fölé fog nőni. A Kyndryl ezt a lehetőséget az üzletkritikus informatikai rendszerek létrehozásán, menedzselésén és modernizálásán átívelő szakértelmével ragadja meg, olyan területekre összpontosítva és technológiákra építve, mint a felhő, az 5G, a peremhálózatok (edge) és a dolgok internete (IoT), a mesterséges intelligencia (AI) és az alkalmazások, a modern munkakörnyezet és hibrid munkavégzés támogatása, valamint a kiberbiztonság és a katasztrófaelhárítás.

Jóllehet a Kyndryl legnagyobb partnere továbbra is az IBM lesz mindebben, független szolgáltatóként a technológiai partnerek eddiginél szélesebb körével és ökoszisztémáival is együttműködik. Az új cég emellett toboroz is, állásajánlatokért érdemes ellátogatni a weboldalára.

Független életét a Kyndryl stabil pénzügyi helyzetben kezdi, éves árbevétele 19 milliárd dollár, befektetési ajánlású hitelminősítésekkel és hosszú távú ügyfélkapcsolatokkal rendelkezik, amelyek folyamatos bevételi forrást jelentenek. A tőzsdére lépés előtti napon az IBM részvényesei minden öt részvényük után egy Kyndryl részvényt kaptak. A papírosztást követően az IBM pillanatnyilag 19,9 százalékos részvénytulajdoni részesedéssel bír a Kyndrylben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.