A KYOCERA titkának különös nyitja: fényérzékeny hengerek a-Si rétegezéssel

|

Sohasem egyszerű a válasz arra kérdésre, amely azt firtatja, hogy vajon mi lehet a titka egy adott, rendkívül összetett, bonyolult eszköz kiváló minőségének. Az esetek nagy többségében a válasz legalább olyan összetett és bonyolult, mint amilyen az eszköz maga.

A KYOCERA multifunkciós eszközök kiválóságának okait sem könnyű rendszerezni, hacsak nem vesszük komolyan a japán cég alapértékeit. A fejlesztéstől a forgalmazásig a KYOCERA törekszik arra, hogy eszközei feleljenek meg a legszigorúbb minőségi elvárásoknak és egyúttal szolgálják a felhasználók érdekeit (könnyű használhatóság, kis üzemeltetési költségek), továbbá a lehető legnagyobb mértékben kíméljék a környezetet.

Mint cseppben a tenger, a KYOCERA fényérzékeny hengerei is félreérthetetlenül prezentálják, hogy mi is a fontos e gyártó számára.

Drága és kulcsfontosságú elemei a multifunkciós irodai berendezéseknek e hengerek, amelyek más készülékgyártók esetében szinte fogyóeszköznek számítanak. A konkurensek készülékeiben ezek az alkotó elemek ugyanis olyan technológiákkal (például OPC technológiával [OPC=Organic PhotoConductor]) készülnek, amelyek nem alkalmasak megfelelő tartósság elérésére. A KYOCERA szerint az számít megfelelő tartósságnak a fényérzékeny dobok esetében, ha élettartamuk azonos hosszúságú azon eszközökével, amelyekben működnek.

A japán gyártó a világon elsőként mutatott be és elsőként gyárt ipari körülmények között amorf szilícium réteggel bevont dobokat, amelyeknek élettartama messze túlszárnyalja a rivális gyártókéit. Az amorf szilícium fontos és ismert anyag a KYOCERA cégcsalád működésében. A japán gyártó élen jár a napelemek világpiacán, és a napelemek egyik ágának alapvető anyaga a nem kristályos formájú, tehát amorf szilícium.

A KYOCERA kutató laboratóriumának mérési adatai szerint, azonos körülmények között az a-Si (Amorpheus Silicon = a-Si) fényérzékeny - a KYOCERA által MSdrum márkajelzéssel piacra hozott - hengereken ötször annyi A4-es oldal lehet kinyomtatni, mint az OPC technológiával készített hengereken, és 10-12-szer többet, mint a hagyományos hengereken. A titok tehát abban rejlik, hogy a KYOCERA fotóérzékeny hengerein amorf szilícium rétegezés található, amelytől ezek az alkotó elemek keményebbek, mint vetélytársaik, és kevésbé kopnak, mint a riválisok.

Röviden összefoglalva, a KYOCERA amorf szilícium rétegezésű fényérzékeny hengereinek előnyei a következők:

  • Lényegesen nagyobb kopásállóság, és akár 10-12-szeres élettartam a rivális termékekhez viszonyítva
  • Nagyobb ellenállóképesség a vegyi anyagokkal és külső fényhatásokkal szemben
  • A viszonylag drágább előállítást bőségesen kompenzálja a hosszabb élettartam, így az egyes nyomtatott oldalakra vetített alkatrészköltség is kisebb az a-Si fényérzékeny henger esetében
  • Hosszabb élettartam = kevesebb alkatrészcsere = megbízhatóbb üzem és kevesebb káros hulladék = költségmegtakarítás és kisebb környezetterhelés
  • A legjobb képminőség fenntartása még az életciklus vége felé is.

(A nem megfelelő minőségű toner használata egyéb, komolyabb hibákat is okozhat, ezért erősen javasolt az eredeti, KYOCERA kellékanyagok használata a hosszú készülék-élettartam és jó képminőség megőrzése érdekében.)

További információ

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!