Hirdetés
. Hirdetés

A legklikkebb is számít - Online Tesco

|

Új munkahelyek százait teremtheti meg és történelmi változást hozhat a magyar kiskereskedelemben a Tesco, ami hamarosan elindítja webáruházát.

Hirdetés

Hónapok óta tudni lehet, hogy a Tesco online piacnyitásra készül, és mint arról a Pénzcentrum.hu a múlt hét végén beszámolt, a legnagyobb magyarországi áruházlánc weboldalán megindult az előregisztráció, ezzel belátható közelségbe került a „Tesco Online Bevásárlás” beindítása. A Tesco karrier oldalán pedig megkezdődött a toborzás: „Bevásárlási Munkatárs” pozícióba keresnek új dolgozókat.

tesco
tesco

Az áruházlánc egyelőre pontos indulási időpontot nem közölt, de annyi biztos, hogy még az első negyedévben elindítják a webáruházat. Gerry Gray, a cég magyarországi vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt nyilatkozta, a Tesco komoly lehetőséget lát az online élelmiszer-értékesítésben. Hozzátette: a lakosság nagy része számára adott az internet-hozzáférés, mégis kevesen vásárolnak élelmiszert online, ám úgy gondolja, hogy a jövőben ez változni fog.

A piacnyitás részletei sem ismertek, várhatóan a kezdeti időszakban Budapesten és környékén szállítanak majd ki, később pedig elindul az országos hálózat. Azt sem tudni pontosan, hogy a terjesztésért a jelenlegi áruházak felelnek majd, vagy új raktárakat létesítenek.

Bármely megoldást is választják, biztosan számíthatunk arra, hogy új munkahelyek létesülnek majd. Nagy-Britanniában a közelmúltban, kimondottan az online megrendelések kiszolgálására nyílt vidéki bázis, például 700 új munkahelyet teremtett. A raktári dolgozók mellett a kiszállítás lebonyolítása is komoly munkaerőt igényel.

Ennek a kiszállításnak a megszervezése óriási feladat és komoly befektetést igényel, teherautók százaira lesz szükség, köztük speciális hűtőkocsikra, hiszen élelmiszerekről van szó. A megfelelő hőmérséklet mellett oda kell figyelni arra is, hogy az áru sérülésmentesen érkezzen meg a vevőhöz és a futárok felé elvárás lesz a pontosság illetve a megfelelő kommunikációs készség. A hazai logisztikai cégek nagy része egyelőre nincs felkészülve ekkora feladatra, legalábbis így gondolja Nagy Sándor, a G’Roby online élelmiszerkereskedelmi üzletlánc ügyvezetője.

Tehát az biztos, hogy a Tesco a neten is értékesíteni fog, már csak az a kérdés, hogy mikor, és mit lép a konkurencia. Bár a kiskereskedelem válságban van, az internetes értékesítés dübörög, derült ki az e-NET - Telekom “Jelentés az internetgazdaságról” című kutatásából. Az elmúlt évben 1,6 millióan vásároltak online legalább egy alkalommal, a forgalom pedig megközelítette a 177 milliárd forintot. Mindent összevetve: egyre többen klikkelnek idehaza is az online bevásárlókosárra, ami azt jelenti, ha a Tesco online boltot indít, akkor a versenytársak is kénytelenek lesznek erre az útra lépni, figyelembe véve az igen kiélezett versenyhelyzetet.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: foglalkoztak már a kérdéssel, de egyelőre nem terveznek online bevásárlási szolgáltatást indítani. Hasonlóképpen gondolkozik a Spar is, sőt, a Media Markt - az egyik legnagyobb műszaki-cikk kereskedő Magyarországon - várhatóan szintén netes kereskedelembe kezd még az idén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.