Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo brazil PC- és konzumer elektronikai cégeket vett

|

A Lenovo Group megvásárolta a brazil konzumer elektronika cikkeket, PC-ket és mobiltelefonokat gyártó Digibrás csoport három vállalatát, hogy kitörjön a társaságnál túl nagy súllyal szereplő kínai piacról.

Hirdetés

A Lenovo a hírek szerint 147 millió dollárt fizetett a Digibrás Participações-nek és más tulajdonosoknak készpénzben és részvényekben a cégek teljes tulajdonjogáért, amivel megduplázta Brazíliai piaci részesedését.

A három vállalat a Digiboard Eletrônica da Amazônia, Digibrás Indústria do Brasil, és a Dual Mix Comércio de Eletrônicos átvezetése a Lenovo tulajdonába, már folyamatban van. A cégek a CCE márkanevet használják. Brazília PC piaca ebben az évben várhatóan 8 százalékkal bővül, s az eladások darabszáma eléri a 17 milliót az IDC szerint. (A Lenovo más piacokon is terjeszkedik, például Japánban az NEC-vel hozott létre PC-gyártó vegyes vállalatot, illetve Németországban megszerezte az egyik legfontosabb helyi konzumer elektronikai és PC-gyártó cég, a Medion Electronics többségi részvénypakettjét.)

Júliusban a kínaiak egy brazil ügyletbe már belefogtak, amikor 30 millió dollárt invesztáltak egy Sao Paulo-i gyártó és elosztó központ létesítésébe. A központ – amely a helyi piacra fog elektronikai cikkeket és PC-ket szállítani – indulása decemberre várható. Ez a lépés is annak a stratégiának a része, amely a Lenovo brazíliai jelenlétét jelentősen meg kívánja erősíteni.

Ha a cégfelvásárlási ügylet 2013 első negyedévében lezárul, a Lenovo a nagyszámban fogyó konzumer elektronikai cikkek teljes spektrumában gyártási kapacitásokkal lesz jelen, azaz lesznek helyben készült televízióik, PC-ik, tabletjeik és okos telefonjaik. Azaz a Lenovo Brazíliában is megszervezi a maga úgynevezett PC+ korszakát. A CCE-nek hét gyára van Brazíliában, ahol több mint hatezer ember dolgozik.


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.