Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo megvenné az IBM szervereit

|

Ehhez viszont segítségre van szüksége, amelyet már el is kezdett keresni.

Hirdetés

A Lenovo jelenleg igazán jó helyzetben van az egyébként zsugorodó PC-s piacon, azonban ettől többet szeretne elérni. A jelentések szerint a vállalat megbeszéléseket folytat az IBM-mel arról, hogy megvenné a szerverekkel kapcsolatos üzletágát az utóbbinak. 

A Lenovo ugyanakkor nincs igazán otthon a szektorban, éppen ezért külső segítséget kezdett keresni a tajvani szerver-ODM-ek között. Várhatóan olyan formában működne együtt valamelyikkel, mint anno a Compal esetében 2011-ben vagy tavaly az EMC-nél (akkor Kínában akartak előrelépni az üzleti adatközpontok piacán).  

A feltételezések szerint egyébként az IBM csak a belépőkategóriás termékeit adná el a Lenovonak, ugyanis a felsőkategóriában még mindig jelentősebb nyereséget sikerül szerezniük.  

Ami a Lenovot illeti, jelenlegi "csak" 100 főt alkalmaznak a felhő-alapú megoldásokkal foglalkozó mérnökök csapatában, azonban a jövőben ez a szám várhatóan emelkedik majd. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.