Hirdetés
. Hirdetés

A Lotus Notes nem hajlandó meghalni, ismét, a HCL bemutatta a Domino 12-t

|

Az "átalakulások" közül sok valójában csupán felzárkózási kísérlet.

Hirdetés

Ez most már egy felhő-natív, alacsony kódú termék, amely növekszik, és a jelek szerint életképes Exchange-alternatívát kínál. A HCL piacra dobta az IBM-től örökölt Domino 12-es verzióját, amely 1995-ben a Lotus Software-rel együtt került a Big Blue-hoz.

"A Notes és a Domino átalakult" - hirdette a HCL egy felvezető videóban. Ez szigorúan véve igaz, még akkor is, ha az "átalakulások" közül sok valójában csupán felzárkózási kísérlet - írja a The Register. Az új HCL Nomad például lehetővé teszi, hogy a Domino alkalmazások böngészőben fussanak. Azt is lehetővé teszi, hogy a Domino-fejlesztők a kód módosítása nélkül írjanak webre és alkalmazásba.

Hirdetés

Az új Domino Voltot alacsony kódú fejlesztőkörnyezetként harangozták be, amely lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy alkalmazásokat és űrlapokat hozzanak létre anélkül, hogy mélyen kellene ismerniük a Domino működését. A HCL olyan példákat hozott fel, amelyekben a saját marketingosztálya űrlapokat készített, illetve egy ügyvédi iroda, amely a munkatársainak hozzáférést ad a dokumentumokhoz és a munkafolyamatokhoz.

A Domino mostantól felhőben is futtatható. Az AWS, az Azure és a Google mind elérhető hosztként, a Kubernetes-en való telepítés lehetséges, és a szoftver a RedHat OpenShift platformjához is tanúsítást kapott. A Domino V12 virtuális bemutatóján kiderült, hogy a platformnak 15 eher ügyfele van, 42 százalékuk a 2020-as 11-es verziót futtatja, és néhányan (például az LG) bővítik a Domino használatát. Ez azt bizonyítja, hogy a Domino még mindig nyereséges üzletág lehet, és a HCL virtuális bemutató eseményén egy olyan új ügyfél beszámolója is elhangzott, aki a Microsoft Exchange-ről váltott át.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.