Hirdetés
. Hirdetés

A Lucent bepereli a Microsoftot

|

A Lucent pert indított a Microsoft ellen az Xbox 360 játék konzolban használt technológia szabadalmának megsértése miatt.

Hirdetés

A vita középpontjában az 5.227.878-as számú szabadalom áll, melynek pontos megnevezése "videók alkalmazkodó kódolás és dekódolása" ezt a technológiát az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy hivatalában (USPTO) védték le a Lucent számára 1993. július 19-én. Ez alapján adja be a San Diego-i kerületi bírósághoz kérelmét az Alcatellel a napokban "összeolvadó" Lucent.

A Lucent azt állítja, hogy a Microsoft a kérdéses szabadalmazatott technológiát használja az Xbox 360-ba épített MPEG-2 dekódolójában, mely a DVD videók kódolásának egyik legújabb szabványa.

A Microsoft tavaly novemberben dobta piacra az Xbox 360 játék konzolt az Egyesült Államokban: a konzol azóta már több, mint 15 államban kapható.

Nem az első alkalom, hogy a Lucent és a Microsoft vitatkozna az 5.227.878-as szabadalmon.
Az előző esetben, 2003-ban pont fordított volt a helyzet, és a Microsoft perelte a Lucent-et sikerrel: a redmondi vállalat megnyerte a pert egy nyomdahiba miatt, ami az akkori szabadalom szövegében szerepelt - ezt azóta a Lucent kijavította.

A Lucent most további szabadalomsértéssel kapcsolatos ürügyeket keres a Microsoft részéről, hogy ezzel erősebben győzködhesse az esküdtszéket. Se a Lucent, sem a Microsoft nem reagált még a hírekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.