Hirdetés
. Hirdetés

A magánnyomozó bűnhödik

|

Személyazonossággal kapcsolatos súlyos csalással és összeesküvéssel vádolják a HP lehallgatási ügyben közreműködő egyik magánnyomozót.

Hirdetés

Bryan Wagner egyike annak a három magánnyomozónak, akik ellen peres eljárást indított Kalifornia állam főügyésze. Szerdán Kevin Ryan, Kalifornia állam egyik ügyésze vád alá helyezte Wagnert. Ha mindkét vádpontban bűnösnek találják, a magánnyomozóra hét év börtönbüntetést és 500 ezer dollár pénzbírságot szabhatnak ki.

A vád szerint Wagner hozzájárult a HP igazgatótanácsi tagok és úgságírók nevének, lakcímének, társadalombiztosítási számának, telefonbeszélgetései felvételeinek és más információk megszerzéséhez. Wagner a HP által megbízott nyomozóiroda egyik alvállalkozójának alkalmazottja volt és a nyomozás során egy riporter társadalombiztosítási száma segítségével szerezte meg az újságíró telefonbeszélgetéseinek felvételeit.

Tavaly októberben a kaliforniai ügyészség peres eljárást indított Patricia Dunn, a HP korábbi elnöke, Kevin Hunsaker, a vállalat jogtanácsosa és három magánnyomozó ellen. Őket azzal gyanúsítják, hogy hamis személyazonosságot használtak különböző adatok megszerzésére, valamint törvényellenesen használtak számítógépes adatokat a kiszivárogtatott vállalati információk ügyében végzett nyomozás során.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.