Hirdetés
. Hirdetés

A Magyar Telekom módosítja irányítási struktúráját

|

A Magyar Telekom Igazgatósága döntött arról, hogy 2020. január 1-i hatállyal egyszerűsíti irányítási struktúráját: az Ügyvezető Bizottság feladatai és hatáskörei átcsoportosításra kerülnek egyrészt az Igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez.

Hirdetés

Emellett az Igazgatóság döntött arról, hogy 2020. január 1-i hatállyal a kis- és középvállalati szegmenst a lakossági szegmenssel együtt az integrált Customer Facing Unit elnevezésű szervezeti egység szolgálja ki.

Hirdetés

A társaságirányítási struktúra egyszerűsítése érdekében az Igazgatóság döntött arról, hogy az Ügyvezető Bizottság jelenlegi feladatait és hatásköreit egyrészt az Igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez helyezi át, továbbá az Ügyvezető Bizottság átalakul, és agilis módszertan szerint "Leadership Squad"-ként működik tovább. Ezen változás eredményeként 2020. január 1-i hatállyal a Társaság Ügyvezető Bizottsága, mint döntéshozó testület megszűnik. 

A menedzsmentstruktúra korszerűsítésének célja, hogy elősegítse a hatékonyabb felsővezetői döntéshozatalt annak érdekében, hogy a változó piaci környezetben a vállalat fokozza versenyképességét, és az agilis működés révén tovább javítsa az ügyféligények gyors kiszolgálását. A Társaság továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaságirányítási gyakorlatoknak való legmagasabb szintű megfelelés fenntartása mellett.

A Magyar Telekom bejelenti továbbá, hogy Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes saját kezdeményezésére távozik a Társaságtól 2020. február 29-i hatállyal. Utódja 2020. március 1-i hatállyal Darja Dodonova, a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője lesz. 

Szabó János

"A Magyar Telekom nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani Szabó Jánosnak másfél évtizedes szakmai és vezetői munkájáért, amellyel nagyban hozzájárult társaságunk eredményeihez. Pénzügyileg stabil, jól teljesítő vállalatot hagy maga után. Gazdasági vezetése alatt a Magyar Telekom a hazai távközlési piac egyik legnagyobb beruházójaként jelentős hálózatfejlesztéseket hajtott végre, amellyel nagy mértékben járult hozzá az ország digitalizációjához" - mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója. "Üdvözlöm Darja Dodonovát a Magyar Telekom felsővezetésében. Biztos vagyok benne, hogy a Deutsche Telekom Csoportnál szerzett sokrétű tudását sikeresen hasznosítja majd az elkövetkező időszak kihívásainak és feladatainak megoldásában" - tette hozzá. 


Darja Dodonova

Darja Dodonova a Deutsche Telekom Csoport központjából érkezik a Magyar Telekomhoz, ahol 2000 óta dogozott, és 2017 januárjától az európai szegmens műszaki kontrolling vezetői posztját töltötte be. Darja több mint 19 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkezik, elsősorban a kontrolling és számvitel területén. A korábbi években olyan különböző vezetői pozíciókat töltött be többek között, mint capex kontrolling vezető, funkcionális kontrolling vezető. Darja a Szentpétervári Állami Műszaki és Közgazdasági Akadémián szerezte Nemzetközi Pénzügyi Menedzsment mester fokozatú diplomáját. 

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.