Hirdetés
. Hirdetés

A Magyar Telekom nyerte a DKÜ mobilszolgáltatás tenderét

|

A közbeszerzéssel beszerzett mobilszolgáltatások színe jövő februártól is magenta lesz, ahogy 2017 óta folyamatosan. A Telenornak nem sikerült nyerni, a Vodafone el sem indult.

Hirdetés

A Magyar Telekom nyerte a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó kötelezett és önként csatlakozó szervezetek által igénybe vehető mobilszolgáltatásra kiírt tendert. A megbízás két évre szól, melyet további hat hónappal hosszabbíthat meg a kiíró Digitális Kormányzati Ügynökség. Ajánlatot egyébként a Telekom mellett a Telenor tett, a Vodafone végül nem indult annak ellenére, hogy 2017-ig, három éven át ők biztosították a kormányzati mobilflottát.

Hirdetés

Két évre szóló keretmegállapodást írt alá a Magyar Telekom a Digitális Kormányzati Ügynökséggel mobil távközlési szolgáltatások nyújtására vonatkozóan. A "Mobil távközlési szolgáltatások beszerzése a 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet hatálya alá tartozó érintett szervezetek részére" elnevezésű tender nyerteseként a Magyar Telekom 2021. február 6-tól nyújt hang- és adatalapú mobilszolgáltatást a kormányzati szervezetek és önként csatlakozó intézmények számára.

A kiíráskor három díjcsomagot irányoztak elő, ahol a VIP teljes belföldi korlátlanságot jelent hang- és adatforgalom tekintetében egyaránt, az Emelt csomagban 300 lebeszélhető perc, 50 SMS és 7GB adat szerepel havonta, az Alap díjcsomagban pedig a havidíj 100 százalékban lebeszélhető, emellett 50 SMS és 1GB adatforgalom jár. A nyertes pályázatban a három díjcsomagra sorban nettó 1600, 650 és 120 forintos havidíjat ajánlott a szolgáltató, a hívások díja mindegyik esetben percenként nettó 5 forint, az SMS pedig 10 frint, gigabájtonként 30 forintos túlforgalmazási díjjal kiegészítve a korlátos csomagoknál.

A DKÜ weboldalán olvasható nyilvános információk alapján előnyt jelentett, ha a pályázó képes VoLTE, VoWiFi MultiSIM és eSIM szolgáltatásokat nyújtani, valamint az adatszolgáltatást az aktuálisan elérhető legfejlettebb technológiával kell az ajánlatban szereplő árakon biztosítani (ez tehát azt jelenti, hogy mindennemű felár nélkül kell 5G szolgáltatást nyújtani akkor, ha a használt készülék kompatibilis ezzel a hálózattal és van már lefedettség a helyszínen).

A nyilvános eredmények alapján a Telenor végül több szempontból maradt le a győzelemről, egyrészt az általuk ajánlott árak is magasabbak voltak (összességében 2,3-szorosa a Telekoménak), másrészt a kiegészítő extra szolgáltatásokat nem tudták vállalni. A Vodafone Magyarország pedig esélyesen az előző közbeszerzési eljárás tapasztalatai miatt nem indult - ekkor ugyanis annak ellenére, hogy ők adták be a legjobb árú ajánlatot, a közbeszerzési hatóságok úgy értékelték, hogy ezt a szintet már csak veszteségesen tudnák garantálni, ami kizáró oknak számított. A szolgáltató ezt ugyan bíróságon támadta meg, de végül kizárták őket az eljárásból, így 2017-től a Magyar Telekom kapta meg a lehetőséget, a mostani pályázat megnyerésével ezt hosszabbíthatják meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.