Hirdetés
. Hirdetés

A NEC mobilrészlegére fáj a Lenovo foga

|

Megszabadulna veszteséges üzletágától a japán gyártó.

Hirdetés

A Reuters több forrás által megerősített pénteki beszámolója szerint a NEC és Lenovo jelenleg az előbbi vállalat mobilos részlegének akvizíciójáról tárgyalnak. A kérdéses divízió az utóbbi két évben állítólag csak veszteséget termelt (sajnos a mértékéről nem sikerült információt találni), így noha a vállalat a japán mobilpiac 6 százalékát uralja, a működtetése fenntarthatatlannak tűnik.


Az ügy érdekessége, hogy a NEC mobilos részlege 30 százalékban a Casio tulajdonában áll, ám állítólag utóbbi cég sem lelkesedik már a telefonos üzletben való maradásért, míg a Lenovo ezek szerint szívesen kipróbálná magát a felkelő nap országában. A NEC és Lenovo páros egyébként már jó ideje üzleti partnerek, számítógépeket gyártanak a japán piacra.


Az utóbbi években rájár a rúd a japán mobilgyártókra, legutóbb tavaly októberben az európai piacra újból visszatérni kívánt Panasonic fújta le a terjeszkedéssel kapcsolatos terveit, a gyártó hivatalosan most március végétől kezdve nem árul megint okostelefonokat a Vén Kontinensen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.