Hirdetés
. Hirdetés

A netbookra való Windows 7

|

A TechARP.com kiszivárogtatta, hogy a Microsoft milyen korlátokhoz köti a nettopokra és netbookokra szánt Windows 7 Starter Edition licencelését.

Hirdetés

A Windows 7 piacra dobásáról több híresztelés is szárnyra kapott a közelmúltban, így a Microsoft - hogy lenyesse a szárnyait a felreppent kacsáknak - nyilvánosságra hozta: a negyedik negyedévben, a karácsonyi ünnepek előtt bocsátja útjára az új operációs rendszert. A Windows 7 különböző verzióiról is közzé tették a legfontosabb információkat. A Microsoft végképp szeretné már nyugdíjba küldeni a korosodó Windows XP-t, a Windows 7 Starter Edition pont erre a feladatra lett szánva. Az nem újdonság, hogy a Microsoft ezt a terméket csak az OEM-ek számára értékesíti, de a feltételek, az hogy mi számít a Microsoft definíciója szerint netbooknak igen.

A maláj TechARP.com számítógépgyártóktól származó hírei szerint a legolcsóbb Windows 7 licencet a 10,2 hüvelykes vagy annál kisebb kijelzővel, maximum 1 gigabájt memóriával, 250 gigabájtos vagy annál kisebb merevlemezzel, illetve egymagos processzorral rendelkező gépek kaphatják. Ha a gépben nem merevlemez, hanem SSD található, akkor az nem lehet 64 gigabájtnál nagyobb kapacitású. A gépben dolgozó processzorral szemben is támaszt követelményeket a cég, annak órajele nem lehet magasabb, mint 2 GHz, illetve TDP-je nem lehet 15 wattnál több.

A kritériumok nagyon emlékeztetnek a netbookokhoz nagyon olcsón kínált Windows XP licencek értékesítésének feltételeihez, de abban még nem volt korlátozás az energiafelhasználásra vagy a processzor teljesítményére vonatkozólag.

A Starter Edition az rendszert hordozó gépek képességeihez lett lefogyasztva: csak 32-bites változata készül, és egy időben maximum három alkalmazás futtatását teszi lehetővé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.