Hirdetés
. Hirdetés

40 nokiás szabadalmat sért a Google Nexus 7

|

A finnek úriemberekhez méltó módon rendeznék a problémát, így talán nem kerül bíróságra az ügy.

Hirdetés

Szokás szerint az ág is húzza a Google-t, hiszen elsőként pár nappal ezelőtt az Apple négy szoftveres szabadalmának megsértése miatt ideiglenesen be kellett szüntetnie a Galaxy Nexus okostelefon egyesült államokbeli forgalmazását (elvileg a Jelly Beannel előtelepített modellek a jövő héten újból kaphatóak lesznek, azokba már nem tud belekötni az almás cég), most pedig a Nokia szólt be a vállalatnak.


A finn gyártó szerint a múlt héten bemutatott Nexus 7 táblagép összesen 40 darab Wi-Fi-vel kapcsolatos szabadalmukat sérti. A kulcsfontosságú szellemi tulajdonokat minden cégnek meg kell licencelnie WLAN vezérlővel szerelt eszközök piacra dobása esetén, a szabadalomsértésről pedig éppen ezért sikerült gyorsan meggyőződni – a partnerek listájáról az ASUS és a Google is hiányzott.


Ettől függetlenül valószínűleg nem kerül bíróság elé az ügy, hiszen a Nokia inkább diplomatikus módszerrel kívánja rendezni a problémát, vélhetően a felek gyorsan egyezségre jutnak majd a finnek által kezdeményezett, személyes megbeszélés során.


Ezen fellépés ugyan (vagy inkább manapság már) rendkívül korrekt a Nokia részéről, ám felmerül a kérdés, hogy vajon a gyártó vezetői egy füst alatt sort kívánnak-e keríteni a Google illetékeseivel egy nem dokumentált diskurzusra is, amely során esetleg előkerülhetne a titokzatos B-tervük...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.