Hirdetés
. Hirdetés

A Panasonic 7,1 milliárd dollárért megvásárolja az amerikai Blue Yonder AI céget

|

Az ügylet várhatóan az év végéig lezárul.

Hirdetés

A Panasonic megállapodott, hogy 7,1 milliárd dollárért megvásárolja az amerikai Blue Yonder mesterséges intelligencia szoftverfejlesztő céget. Ez lesz a japán cég egyik legnagyobb felvásárlása.

A Panasonicnak már 20 százalékos részesedése eddig is volt a Blue Yonderben, a bejelentés szerint a New Mountain Capital és a Blackstone Group által kezelt alapoktól származó 5,6 milliárd dollárért megvásárolja az AI társaság fennmaradó részvényeit. A fennálló adósságok visszafizetésével együtt a Panasonic teljes befektetése 7,1 milliárd dollárt tesz ki. Az ügylet várhatóan az év végéig lezárul.

Hirdetés

A bejelentés kevesebb mint egy évvel azután történt, hogy a Panasonic 800 millió dollárért megvásárolta a Blue Yonder kisebbségi részesedését, így a mesterséges intelligenciával foglalkozó társaság vállalati értéke 5,5 milliárd dollárra nőtt. A Panasonic legújabb felvásárlási ajánlata 8,5 milliárd dollárra értékeli a scottsdale-i, arizonai székhelyű vállalatot.

Az 1985-ben alapított, korábban JDA Software Inc. néven ismert Blue Yonder ellátási lánc menedzsment szoftvereket gyárt, és mesterséges intelligenciát használ a termékkereslet előrejelzésére. Bevétele a közlemény szerint tavaly több mint 1 milliárd dollár volt. A globálisan terjeszkedő cég több mint 3000 ügyfele között megtalálhatók olyan nagyvállalatok is, mint a Best Buy, a Coca-Cola és a Walmart.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.