Hirdetés
. Hirdetés

A PayPal 45 milliárd dollárt adna a Pinterestért

|

A szolgáltatás különösen a nők körében népszerű, júliusban a felhasználók 71 százaléka volt nő.

Hirdetés

A PayPal Holdings tárgyalásokat folytat a Pinterest "vizuális könyvjelző" szolgáltató felvásárlásáról - derül ki több jelentésből is.

A CNBC egy, az ügyet ismerő személyre hivatkozva azt állítja, hogy a két vállalat jelenleg a tárgyalások késői szakaszában van. A Bloomberg, amely elsőként számolt be a hírről, azt írta, hogy a PayPal vizsgálja az üzletet, és hogy csak nemrég kereste meg a Pinterestet.

Hirdetés

A két vállalat állítólag részvényenként 70 dollár körüli felvásárlási árról tárgyalt, ami 45 milliárd dollárra értékelné a Pinterestet. A Pinterest az elmúlt hónapban részvényenként 50 és 55 dollár közötti sávban mozgott, ami azt jelenti, hogy a potenciális felvásárlás felárat jelentene, de alacsonyabb, mint a Pinterest februári, részvényenként 89,90 dolláros 12 havi csúcsára.

A 2009-ben alapított Pinterest egy vizuális könyvjelző eszközt, egyfajta online albumot kínál kreatív ötletek mentésére és felfedezésére. A felhasználók képeket, linkeket és médiát menthetnek el egyénileg vagy csoportosan. A szolgáltatás különösen a nők körében népszerű, júliusban a felhasználók 71 százaléka volt nő.

A Pinterest 2019 áprilisában lépett a tőzsdére, 19 dolláros részvényenkénti árfolyamon debütált, majd az első kereskedési napot 23,75 dolláros részvényenkénti árfolyamon zárta. Bár a Pinterest részvényárfolyama azóta erőteljesen nőtt, a vállalat nem volt problémamentes. A szolgáltatás társalapítója, Evan Sharp a múlt héten bejelentette, hogy elhagyja a céget, korábbi alkalmazottak pedig azzal vádolták a vállalatot, hogy diszkriminálja a női munkavállalókat. Francoise Brougher volt operatív vezérigazgató diszkriminációval kapcsolatos panasza miatt a Pinterest decemberben 22,5 millió dolláros kártérítésben állapodott meg.

A Pinterest a pénzt a promóciós pinekből, a felhasználók által generált, pineknek nevezett posztokhoz hasonló hirdetésekből szerzi. Hogy a PayPal miért akarna megvásárolni egy olyan vizuális könyvjelző eszközt, amely reklámokból keresi a pénzét, az nem világos. A vállalat talán bővíteni szeretné portfólióját, és a Pinterest felvásárlása lenne az első lépés a reklámüzletágba. Az ügyletet a felek eddig azonban nem kommnetálták.

A Pinterest e-kereskedelmi lehetőséget is jelenthet. Az Investopedia 2019-ben megjegyezte, hogy "a bevételek növelésének lehetőségei, amelyeket a Pinterest tervez, magukban foglalják a nagyobb nemzetközi terjeszkedést, a videókra való összpontosítást és a hirdetési képességek növelését, valamint a saját e-kereskedelmi törekvések folytatását". Ezek az e-kereskedelmi lehetőségek még mindig rendelkezésre állnak, és ez egy olyan vertikum, amelyben a PayPalnak bőséges tapasztalatai vannak.

Amennyiben az üzlet létrejön, ez lenne a PayPal eddigi legnagyobb akvizíciója, az előző legmagasabb felvásárlása a Honey Science-ért 2019 novemberében kifizetett 4 milliárd dollár volt. Ennek ellenére nincs garancia arra, hogy az üzlet létrejön, és a PayPal nem az első nagyvállalat, amely tárgyalásokat folytat a Pinterest felvásárlásáról. Egy februári jelentés szerint a Microsoft korábban szintén folytatott felvásárlási tárgyalásokat a Pinteresttel.

A Pinterest részvényeseinek tetszett az üzlet híre, de ugyanez nem mondható el a PayPal befektetőiről. A Pinterest részvényei a rendes kereskedés zárásakor közel 13 százalékkal, 62,68 dollárra emelkedtek, míg a PayPal részvényei közel 5 százalékkal, 258,36 dollárra estek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.