Hirdetés
. Hirdetés

A PC-piacon is mélyrepülésben az Apple

|

A tavalyi év utolsó negyedében sokkal kevesebb MacBook fogyott, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

Hirdetés

Nem csak az okostelefonok, hanem a PC-k piacán is rossz idők járnak az Apple-re, mivel a MacBook eladások 2018 utolsó negyedévében 3,8 százalékkal csökkentek.

A Gartner adatai szerint a PC-k eladásai világszinten 4,3 százalékkal estek, így ebben a negyedévben 68,6 millió egység talált gazdára.

A legjobban a Lenovo teljesített 16,6 millió egységgel, második a HP 15,3 millióval, harmadik a Dell 10,9 millióval, és csak negyedik az Apple 4,9 millió egységgel, ami 7,2 százalékos piaci részesedésre volt elegendő.

Még szomorúbb az Apple eredménye, ha az egy évvel ezelőtti teljesítményéhez viszonyítjuk, amikor ugyanebben az időszakban 5,1 millió egységet sikerült értékesítenie.

A Gartner szerint a visszaesések fő oka a CPU-hiány, ami miatt a gyártók nem tudták teljes mértékben kielégíteni az üzleti szféra továbbfejlesztési igényeit. 

A hiány megszűntével a legtöbb gyártó alighanem rendezni tudja sorait, de kérdés, ki mennyit képes profitálni a cégeknek a Windows 10-re történő átállás miatt megnövekedett hardverétvágyából.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.