Hirdetés
. Hirdetés

A reklámblokkolók visszavágtak a Facebooknak

|

Ez gyorsan ment!

Hirdetés

Két nappal azután, hogy a Facebook blokkolta a reklámblokkolókat, a blokkolók blokkolták a blokkolást!

Az Adblock Plus csütörtök reggel bejelentette, hogy új szűrőt készített, amely eltünteti a Facebook kiirthatatlannak vélt hirdetéseit, és már hozzá is adták a bővítmény EasyList szűrőlistájához. Blogjuk szerint azonban a szűrőt még nem tesztelték elég alaposan, ezért lehet, hogy értékes tartalmat is blokkol.

A Facebook szerint ez több, mint lehetőség, a cég egyik szóvivője ugyanis szomorúságának adott hangot, amiért a reklámblokkoló cégek valódi posztok és bejegyzések törtlésével büntetik a Facebook-felhasználólat. A szóvivó szerint Facebook a túl durva és radikális reklámblokkolás helyett olyan eszközöket épít, amelyek a felhasználóra bízzák a hirdetési preferenciák beállítását. A jelenlegi szabályozási lehetőségeket a hírfolyamban megjelenő reklámok sarkában lévő nyílon kattintva érhetjük el.

Nem az Adblock Plus az egyetlen reklámblokkoló, amely harcban áll a Facbookkal: a uBlock Origin szintén olyan új szűrőt készített, amely eltünteti az összes Facebook-hirdetést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.