Hirdetés
. Hirdetés

A Ricoh i-számlázás szolgáltatása töredék költségekkel kecsegtet

|

Már nem csak nyomtatás, hanem elektronikus számlázás szolgáltatást is kínál a Ricoh. Hamarosan itthon is áttérhetnek a vállalkozások.

Hirdetés

Az intelligens számlázás, azaz az i-számlázás segítségével az ügyfelek elektronikus úton kiszervezhetik a vállalkozásukban keletkező összes számla átvételét és kiállítását. A Ricoh szerint az elektronikus számlázásra való áttéréssel hetven-kilencven százalékkal csökkenthetők a kapcsolódó kiadások.

Az európai vállalkozások elektronikus számlázásra (e-számla) váltva jelentősen csökkenthetik kiadásaikat - ezt vette alapul a Ricoh Csoport, amikor megalkotta új szolgáltatását, az intelligens számlázást, amely nem csupán egy szoftvert, hanem egy kész megoldást kínál a felhasználók számára. Az i-számlázás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az összes számlázással kapcsolatos tevékenységüket kiszervezzék: átadják a Ricohnak, növelve ezzel a többi munkamenet hatékonyságát.

Az i-számlázás átállás az ügyfél saját telephelyén történik. A Ricoh feltérképezi az ügyfél napi munkafolyamatait, összeállít egy kivitelezési tervet, majd létrehoz egy szolgáltatás-átadási platformot és kézbe veszi a számlázások menedzselését, hogy a vállalat hatékonyabban oszthassa be humán-erőforrásait.

?A Ricoh i-számlázás sokkal többet kínál a felhasználók számára, mint egy e-számlázást lehetővé tevő szoftver. Az intelligens számlázás egy teljes körű megoldás, felügyeli a számlázási folyamatokat, és ezáltal pénzt és időt takarít meg a vállalat számára. A rendszer emellett kiválóan ötvözi a papírra rögzített másolatot és az elektronikus számlázást, így teljes mértékben kihasználja a Ricoh erősségeit a nyomtatás és az IT szolgáltatások terén" - mondta Martin Hurley, a Ricoh Europe alelnöke.

A Ricoh Europe már évente több millió számla feldolgozását végzi ügyfelei számára, akik mind profitáltak az elektronikus- és papír alapon működő i-számlázási modellből. Egy nemzetközi vezető sportszergyártó cég például évente 4,5 millió számlát kézbesít papíron, ami 4 millió dollárral növeli a vállalat éves költségeit. A cég jelenlegi célja, hogy a Ricoh i-számlázás segítségével nyolcvan százalékban a papíralapú számlázásról elektronikusra váltson, amivel éves szinten 3 millió dollárt takaríthat meg. A papírfelhasználás csökkentése hosszú távon hozzájárulhat többek között a vállalat fenntarthatósági céljainak eléréséhez.

A szolgáltatás 2011 januárjától már 6 európai országban érhető el, a Magyarországra történő bevezetés a jövő év folyamán várható.


Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.