Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung 100 milliárd dolláros hadipénztárral kaparintaná meg a TSMC ügyfeleit

|

A félvezetőfronton a vállalat több célpontot is szem előtt tart.

Hirdetés

A koreai Chaebol Samsung Group tovább kívánja bővíteni jelenlétét a félvezető szektorban, miután a minap bejelentette, hogy 17 milliárd dollár beruházásal új chipgyártó üzemet hoz létre az Egyesült Államokban.

A konglomerátum Samsung Foundry részlege gyárt félvezetőket, és a koreai sajtó értesülései szerint a vállalat olyan chipgyártó cégeket szeretne felvásárolni, amelyek a világ legnagyobb szerződéses chipgyártójától, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company-tól (TSMC) szerzik be a termékeikhez szükséges alkatrészeket. Emellett a vállalat állítólag mintegy 4 milliárd dolláros támogatást is kapott új chipgyárához, amely a texasi Taylorban lesz.

Hirdetés

A Samsung többek között az NXP Semiconductor, a Texas Instruments mikrovezérlő egysége és az ST Microelectronics felvásárlásában érdekelt.

A Samsung félvezető cégek felvásárlása iránti érdeklődéséről szóló jelentést a Business Korea tette elérhetővé. Ez azt feltételezi, hogy a 17 milliárd dolláros texasi beruházás után a Samsungnak nagyjából 34 milliárd dollárja maradt felvásárlásokra. A vállalat többéves, több ágazatra kiterjedő befektetési terve különböző feltörekvő területeket - következő generációs távközlés, mesterséges intelligencia, biotechnológia és félvezetők - érint.

A Business Korea úgy tudja, hogy a félvezetőfronton a Samsung több célpontot is szem előtt tart. A félvezetők területén az autóipari félvezetőgyártók várhatóan a Samsung M&A-célpontjai lesznek. Ezek közé tartozik a holland NXP Semiconductor, egy autóipari félvezetőgyártó vállalat, az amerikai Texas Instruments mikrokontroller üzletága, a japán Renaissance Electronics, a német Infineon Technologies és a svájci ST Microelectronics.

Valamennyi azonosított vállalat a félvezető-ellátási lánc kulcsfontosságú szereplője, és ami döntő, mindegyikük a TSMC - a Samsung egyetlen riválisa a szerződéses félvezetőgyártás területén - ügyfele is. A kettőjük közötti verseny jövőre fokozódni fog, mivel mindkét vállalat töreekszik a 3 nanométeres (nm) chipfeldolgozási csomópont piacra dobására.

Érdekes módon, míg a Business Korea spekulációja szerint a Samsung 34 milliárd dolláros bukszával állhat a fúziók és felvásárlások (M&A) elébe, addig a tajvani United Daily News (UDN) kötelékébe tartozó Mashdigi hírszájt úgy véli, hogy ez a szám akár a 100 milliárd dollárt is elérheti. Az UDN úgy spekulál, hogy amennyiben a Samsung sikerrel járna, akkor gyakorlatilag saját félvezetőgyártó részlegéhez terelhetné ezeket a cégeket vagy új megrendeléseket adhatna nekik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.