Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung 8 éve a legalacsonyabb nyereséget tervezi az okostelefonok iránti gyenge kereslet miatt

|

A világ legnagyobb telefongyártója sem kerülheti el a globális gazdasági visszaesést.

Hirdetés

A Samsung arról számolt be, hogy negyedik negyedéves profitja nyolcéves mélypontra zuhan a gyenge chip- és okostelefon-kereslet miatt, a zúzmarás világgazdasági helyzet közepette.

A tavalyi év azonos negyedévéhez képest a Samsung nyeresége bő 70 százalékkal esett vissza. A vállalat becslése szerint a 2022. október-decemberi profitja 4,3 billió won (3,4 milliárd dollár) lesz, szemben az egy évvel ezelőtti 13,87 billió wonnal. A Samsung utoljára 2014 harmadik negyedévében jelentett ilyen lehangoló számokat.

"Mivel a külső üzleti környezet továbbra is bizonytalan marad, a szerverügyfelek, az adatközpontok és a mobiltelefon-gyártók alacsonyabb kereslete miatt a chipeladások meredeken zuhantak" - áll a Samsung Electronics közleményében.

Hirdetés

A társaság szerint a fogyasztók kevesebbet költenek elektronikai cikkekre, köztük okostelefonokra és intelligens háztartási készülékekre az egekbe szökő kamatlábak és a szárnyaló infláció miatt. A vállalat eladásai 8,6 százalékkal estek vissza tavalyhoz képest a "kiterjedt makroproblémákból" eredő kereslet visszaesése miatt.

"A Samsung minden üzletága nehéz időszakot élt át, de a chipek és a mobilok különösen" - mondta Lee Min-hee, a BNK Investment & Securities elemzője a Reutersnek.

A világ legnagyobb chip-, okostelefon- és tévégyártójának ez a borús előrejelzése a technológiai iparban várható dolgok előjelének tekinthető. Elemzők szerint más technológiai cégek is gyenge negyedéves eredményeket közölhetnek a következő napokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.