Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung eltolta Blu-ray lejátszójának megjelenését

|

A hivatalos indok szerint a lejátszók egy hónapos elcsúsztatására az Egyesült Államokban azért volt szükség, hogy a konkurrens Blu-ray lejátszó gyártók is végezhessenek a szükséges kompatibilitási tesztekkel, amire az április hónap áll rendelkezésre. Amint bebizonyosodik, hogy az összes gyártó terméke képes együttműködni, megkezdődhet a tömeggyártás.

Hirdetés

A Samsung lejátszójának új piacra kerülési időpontja így június 25-re csúszott, de az ára továbbra is 999 dollár lesz kezdetben. Korábban május 23-át jelölték meg, mind premierdátumot, ugyanis azon a napon jelennek meg az első Blu-ray lemezeken található mozifilmek a Sony Pictures Home Entertainment és a Lionsgate Films kínálatából.

A Sony Pictures máris reagált: nem változtatnak az első filmek megjelentetésének időpontján, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem igazán lesz min lejátszani azokat. A Lionsgate még nem kommentálta a bejelentést.

A Blu-ray lemez egyike a két új optikai tároló formátumnak, amelyek a DVD-t hivatottak leváltani. Nemrég a Toshiba, és partnerei által támogatott HD-DVD lejátszók megjelenését is eltolták egy kicsit, de hála a mostani fejleményeknek, még mindig előnnyel indulhat. A Toshiba Japánban már piaci forgalomba bocsátotta első, végleges terveken alapuló HD-DVD lejátszóit, és a hónap közepén az Egyesült Államokba is eljutnak a készülékek, az első HD-DVD filmekkel együtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.