Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung úgy nő, mintha húznák

|

Fittyet hány a szerényebb pénzügyi eredményekkel tarkított időszakra a dél-koreai vállalat, a tavalyi megtorpanás után újra szárnyal az üzlet.

Hirdetés

Bár a tavalyi évben is kisebb banánköztársaságok éves költségvetésének megfelelő pénzt tömködött maga alá a Samsung, azért azt látni lehetett, hogy a 2019-es év nem lesz aranyozott betűkkel beírva a vállalat nagykönyvébe. A csúcsmobilok sem fogytak annyira jól mint korábban, és a hajtogatós készülékek sem hozták el az új forradalmat. Idén viszont a friss pénzügyi jelentés szerint minden újra sínen van.

Hirdetés

A Samsung korábban már előre közölte a befektetőkkel, hogy számítsanak az előre jelzetteknél magasabb számokra, és így is lett, a legutóbbi negyedévben 51 százalékkal nőtt a működési profit a mobilos üzletágban, ami még normál időszakban is hatalmas fegyvertény, olyankor meg főleg, amikor minden más megacég kénytelen lefaragni a várt eredményekből.

Szintén szépen nőtt a kijelzőkkel foglalkozó divízió profitja is - ez felel azokért a panelekért is, amelyeket versenytársak építenek a készülékeikbe, így például Samsung kijelzővel működnek az iPhone 12 család tagjai is. Hasonló sikert könyvelhettek el a memóriachipek is, amelyeket mobiloktól szervereken át grafikus ezéslőkig és játékkonzolokig sokfelé szállítanak. Összességében a teljes vállalat működési nyeresége 9,27 trillió koreai won, azaz 8,2 milliárd amerikai dollár lett a harmadik negyedévben, ez pedig a tavalyi hasonló időszakhoz képest 52 százalékos emelkedést jelent. Ha valaki részletekbe menően kíváncsi, a hivatalos dokumentumot böngészheti.

Az elemzők azonban arra intik a befektetőket, hogy a következő időszakra már ne várjanak ennyire kiemelkedő eredményeket, az év utolsó negyedévében ugyanis a szokásos ünnepi bevásárlási hajrá miatt sokkal erősebb lesz a versenytársak szerepe is a piacon, emellett pedig mindenki lassulást vár a szerverpiacon, ami a memóriamodulok értékesítését is visszavetheti. A Samsung jelentésének végén szerepel néhány jövő évre szóló terv is, eszerint még több hangsúlyt fektetnek az 5G-képes eszközökre, további "újgenerációs kijelzős megoldásokra" (ez minden bizonnyal további hajtogatható mobilokat jelent), valamint a televíziós kínálatot is felfrissítik egy új kvantumpontos technológiával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.