Hirdetés
. Hirdetés

A Sharp is rágyúr az LCD gyártásra

|

Egyre többen jeleznek rekord bevételeket 2006-ra az LCD kijelzők és az LCD TV-k piacán. A Samsung bejelentését követően a Sharp is közleményben tudatta: nagy fejlesztésekbe fog, hogy növelhesse az LCD gyártókapacitását.

Hirdetés

A vállalat nem kevesebb, mint 131 millió dollár befektetést tervez LCD gyártósorainak fejlesztésébe idén. A Japánban található Kameyama No.1 gyár, mely többek között LCD panelekhez gyárt üvegtáblákat, 51 ezres havi kapacitását már márciusban 60 ezerre szeretné növelni. Az itt készített, úgynevezett hatodik generációs üvegek 1,5 x 1,8 méteres méretben készülnek a gyárban, ezek leginkább 30 hüvelykes LCD panelek készítésére használatosak.

A Japán nyugati részében, Kameyamában található második gyárat még építik, ez októberben kezd termelni a tervek szerint. Ebben már 2,16 x 2,4 méteres üvegtáblákat is tudnak majd gyártani, melyekből akár 45 vagy 50 hüvelykes LCD panelek is készíthetőek. Ebben a gyárban 15 ezres kapacitással indulnának, majd 2007-re megkétszereznék ezt.

Egyelőre tehát úgy tűnik, egyre többen fektetnek az LCD technológiába, ezért a plazmatévék "híveinek" is lépniük kell, ha 2006-ban is versenyben szeretnének maradni. A Panasonic már meg is kezdte egy új gyár építésének előkészületeit, ahol 42 hüvelykes PDP paneleket szeretne előállítani. Eközben az LCD piacon a Sharp, a Samsung és az LG csatázik a legádázabbul, ez azonban egyelőre az egész iparág előnyére szolgál az elemzők szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.