Hirdetés
. Hirdetés

A Siemens elhagyja az Infineont

|

A német Siemens AG megszabadult az Infineon Technologies AG chipgyártó vállalatban levő 18,2 százalékos részesedésétől, mivel az iparágat túl kockázatosnak tartotta.

Hirdetés

A Siemens összesen 136,3 milliót értékesített a legnagyobb európai chipgyártó részvényeiből, így közel 1,1 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el. A Goldman Sachs által lebonyolított ügylet érdekessége, hogy a Siemens annyira meg akart szabadulni a részvényektől, hogy a 8,56 eurós piaci árnál alacsonyabb árfolyamon, 8,4 eurós részvényenkénti árfolyamon értékesítette a papírokat.

Az Infineon részvények árfolyama szinte azonnal 4 százalékot esett, bár ebben az is szerepet játszhatott, hogy jó pár befektető eladta meglévő részvényeit, hogy aztán jóval kedvezőbb áron vásárolhassa meg őket a Goldman Sachstól.

A Siemens még 1999-ben indított el egy olyan stratégiát, melynek végére teljesen szeretne megszabadulni a rizikósnak ítélt technológiai üzletágakból - az Infineon részvényeiből már 2001-ben értékesített egy nagyobb adagot, majd 2004-ben is eladott egy jókora részt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.