Hirdetés
. Hirdetés

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll egy amerikai tőkealapba

|

Tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget.

Hirdetés

A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába, amelynek irodája Budapesten lesz - közölte a magyar állami tőkefinanszírozó. Kiemelték, hogy az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget, továbbá közvetlen hozzáférést is nyerhetnek egyebek között az Egyesült Államok áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához.

Sőt, a legjobban teljesítő vállalkozások akár újabb tőkeemelési körökben is részt vehetnek. A közlemény szerint a későbbi befektetők a legnevesebb kockázati alapkezelők a világon, mint például Tiger Global, a Sequoia, a Two Sigma, az Y-Combinator vagy a Techstars.

Hirdetés

A módszerrel számos céget tudtak a nulláról 100 millió dollár feletti értékeléshez segíteni. Az új alap befektetői elsősorban magánbefektetők, ezen felül jelen van benne az EBRD is. A megállapodás szerint a 500 Emerging Europe kelet-közép-európai központját Magyarországon hozza létre, helyi alkalmazottakat foglalkoztat, befektetői eseményeket rendez az országban, továbbá tehetséggondozó program indítását tervezi.

Az együttműködés része továbbá, hogy a Széchenyi Alapok teljes befektetésének megfelelő összeget Magyarországon és a szűkebb régióban fektetik be a következő években - olvasható a közleményben.

A Széchenyi Alapok 100 százalékos állami tulajdonban van, több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.