Hirdetés
. Hirdetés

A szellemi tőke is kamatozik

|

Az OTP az SAP Learning Solution rendszerével kezdetben 6000 alkalmazottjának biztosítja a az e-learning képzéseket mintegy 400 bankfiókjában.

Hirdetés

A pénzügyi szektor az utóbbi években rendkívül dinamikus fejlődésen ment keresztül, amivel párhuzamosan a pénzintézetek közötti verseny is mind kiélezettebbé vált. Olyan pénzügyi szolgáltatások és termékek jelentek meg és kerülnek bevezetésre folyamatosan, melyek korábban nem voltak honosak a magyar piacon, így nemcsak az ügyfelek számára jelentenek újdonságot, hanem magas szintű, összetett felkészültséget követelnek a banki értékesítőktől is. Az alkalmazottak tudása ezért döntő jelentőségű a több mint 11 millió ügyfelet kiszolgáló OTP számára: olyan szellemi vagyont képvisel, amely közvetlenül kihat a bank piaci kapitalizációjának alakulására.

Az SAP LSO rendszer bevezetése 2006 márciusában indult és júniusban sikerrel zárult. Novemberre a fiókhálózatban dolgozó, folyamatos képzésben részt vevő hatezer alkalmazott és a bank további kétezer munkatársa is hozzáférést kapott a rendszerhez.

- Az elektronikus távoktatás a legkézenfekvőbb megoldás egy olyan környezetben, mint a miénk, ahol az alkalmazottak zöme számítógépet használ - mutatott rá Kerék László, az OTP Bank Képzésfejlesztési és Oktatási Osztályának osztályvezetője. - Rugalmasan testre szabott időbeosztás mellett közvetlen információátadást tesz lehetővé, miközben a tanulás előrehaladta dokumentálható, a képzésszervezés és -irányítás folyamatai pedig automatizálhatók. Az LSO rendszerébe belépő minden alkalmazottunk látja, hogy milyen képzéseken kell részt vennie, ha új munkakörbe került, illetve a munkakörét érintő termékbevezetésre, jogszabályváltozásra került sor. A szükséges tananyag letöltése szabályozottan történik, a képzés szervezői pedig figyelemmel kísérhetik, hogy miként halad a modulok elsajátításával. A rendszer a képzés magas szinten szervezett, rugalmas lebonyolítását teszi lehetővé, ami egyrészt a munkaidő jobb kihasználását, másrészt az üzleti területek felé történő visszacsatolást, riportkészítést is pontossá teszi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.