Hirdetés
. Hirdetés

A tabletek már idén legyűrik a PC-ket

|

2014-ben már a notebookokat is maguk mögé utasítják a táblagépek.

Hirdetés

Az elemzők mind egyetértenek abban, hogy a tabletek kulcsszereplőkké válnak a fogyasztói elektronikai piacon, a népszerűségük pedig folyamatosan nő. Amiben egyelőre nem mindenki ért egyet, az a jelenlegi kereslet aránya, amely egyesek szerint meghaladta a PC-két, mások szerint még nem.

A dolgok idén biztosan változnak, legalábbis az IDC szerint az asztali gépek 2013-tól az esélytelenek nyugalmával kergetik majd a vásárlókat. A szakértők szerint idén a notebookok még megtartják az első helyet, a másodikról azonban a tabletek letaszítják a PC-ket. A táblák iránti kereslet éves szinten 48,7 százalékkal emelkedik, 190 millió eladott készülékre. Mindezt fokozza, hogy a fejlődő piacokon az emberek először mobiltelefont, majd tabletet vásárolnak, a PC csak ezt követheti.

A PC-iparnak nem csak a más platformok miatti fenyegetés okoz nagy hátrányt, de az is, hogy egyre jobban kitolódik a gépek cseréje. 2014-ben már a notebookok sem lesznek biztonságban, az elemzők jóslatai szerint ekkor már a tábla lesz a legkedveltebb, a PC-k kereslete pedig még lentebb csúszik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.