Hirdetés
. Hirdetés

A technológiai ipar megtorlása a végéhez közeledik Kínában

|

Peking zéró toleranciát tanúsít a törvénytelen pénzügyi tevékenységekkel szemben.

Hirdetés

Kína fő pénzügyi szabályozó hatósága a héten közölte, hogy 2021 vége előtt jelentős előrelépésre számít a kínai fintech cégek folyamatban lévő vizsgálatában, ami azt jelezheti, hogy közeledik a razzia vége.

Guo Shuqing, a kínai banki és biztosítási szabályozó bizottság elnöke szerint a hatóságok több mint ezer problémát tártak fel 14 internetes platform fintech tevékenységével kapcsolatban. Mint Shuqing a CCTV állami műsorszolgáltatónak elmondta, a vizsgálat alá vont vállalatok mindegyike pozitívan reagált a megállapításokra, és a szabályozók által javasolt változtatások közel felét eddig végrehajtották.

Hirdetés

Shuqing az év végéig "még jelentősebb előrelépésre" számít. A tisztviselő azonban megjegyezte, hogy a tisztességtelen verseny továbbra is fennáll a kínai pénzügyi szektor egyes területein. Elmondta, hogy Peking zéró toleranciát tanúsít a törvénytelen pénzügyi tevékenységekkel szemben, és továbbra is szigorú szabályozást fog alkalmazni a pénzügyi ágazat monopóliumoktól való megszabadítása érdekében.

Egyes szakértők hajlanak arra, hogy ezeket a kijelentéseket annak újabb jeleként értékeljék, hogy a kínai fintech-szektor közel egy éve tartó vizsgálata a végéhez közeledik. A befektetők az elmúlt hetekben egyre többet vásároltak kínai technológiai részvényeket, miután a hónap elején a szabályozók viszonylag kis összegű bírságot szabtak ki a Meituan ételkiszállító óriáscégre. A vállalat ellen állítólagos monopolisztikus gyakorlatok miatt folyt vizsgálat.

A Dow Jones e heti jelentése azt is jelezte, hogy a pekingi kiberbiztonsági ügynökség befejezi a Didi Global fuvarmegosztó cég elleni vizsgálatot. Az amerikai tőzsdén jegyzett kínai részvényeket követő Nasdaq Golden Dragon China Index a híreket követően októberben magasan kereskedett, és az elmúlt egy év legjobb hónapjára készül.

Peking 2021 elején indított kampányt óriási fintech-szektorának visszaszorítására. A kampány több területre és eszközre terjed ki, a vállalatok adathasználatára vonatkozó tilalmaktól, a hamis termékértékelések felszámolásától és az internetes tisztességtelen verseny megakadályozásától kezdve a legnagyobb kínai fintech cégek ellen "feltételezett monopolisztikus gyakorlatok" miatt indított többszöri vizsgálatig.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.