Hirdetés
. Hirdetés

A Toshibáé lehet a Fujitsu HDD-üzletága

|

Miután a Fujitsu tavaly bejelentette, hogy kivásárolja részesedését a Fujitsu-Siemensből, most ismét a HDD-üzletágát készül eladni.

Hirdetés

Tavaly ősszel a Fujitsu még a Western Digitallal tárgyalt a merevlemez-üzletágának eladásáról, a tranzakció értékét akkoriban 660-940 millió dollárra becsülték. Most a Toshiba szóvivője megerősítette a Nikkei üzleti napilap értesüléseit, miszerint a Fujitsuval egyeztetnek annak HDD üzletágának megvásárlásáról. A szóvivő ennél többet nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, ám pénzügyi elemzők szerint az ügylet értéke 335-447 millió dollár körül lesz.

Ha létrejön a tranzakció, akkor a Toshiba a világ legnagyobb kisméretű merevlemez-gyártója lesz. A hírre a vállalat részvényeinek értéke 6 százalékkal emelkedett a japán tőzsdén. A Nikkei szerint elképzelhető, hogy a megállapodást már e hónap végén bejelentik.

A japán üzleti napilap értesülései szerint a Toshiba a Fujitsu három gyárából csak kettőt szeretne megvenni; a harmadikat, a merevlemez-alkaltrészeket gyártó üzemét nem. A Fujitsu erre is vásárlót keres, mivel teljes egészében ki akar vonulni a merevlemez-gyártás piacáról. Tavaly novemberben a Fujitsu-Siemens megszüntetését jelentették be, a Fujitsu 450 millió euróért vásárolja ki részesedését a vegyesvállalatból. A tranzakció várhatóan áprilisban zárul le.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.