Hirdetés
. Hirdetés

A TSN szerint megéri a pénzét

|

Az ETARGET számára készített legújabb felmérés az online célirányos reklám és a nyomtatott sajtóban közzétett reklám hatékonyságát hasonlítja össze.

Hirdetés

A TNS által végzett kutatás elsődleges célja az volt, hogy megállapítsa a reklámkampány eredményességét azonos befektetés mellett az interneten és a nyomtatott sajtóban. A vizsgálat tárgyát jelentő online reklámrendszer hatékonyságát egy valós, bútorgyártással foglalkozó cégen tesztelték, melynek egyforma költségű kampányai párhuzamosan futottak az interneten (az ETARGET rendszerén keresztül ) és a regionális nyomtatott sajtóban.

A kutatás eredménye egyértelműen azt mutatta ki, hogy a cég célirányos reklámkampánya a regionális hetilapban közzétett hirdetésekkel szemben kimagaslóan nagyobb hatásfokkal bírt azon ügyfelek szempontjából, akik kapcsolatba léptek az üzlettel a reklámoknak köszönhetően. Az ETARGET rendszerén keresztül 60 ügyfél szólította meg céget, míg a regionális sajtónak 10 új ügyfél volt köszönhető.

A célirányos internet-marketing egyre elterjedtebb kommunikációs eszköz a vállalkozások körében, azonban nyilvánvalóan vannak bizonyos célcsoportok és szegmensek, melyek esetésben jóval hatékonyabb. A módszer kétségtelenül nagy előnye más médiumokkal szemben, hogy a rendszernek köszönhetően a hirdetés elsősorban azokhoz jut el, akik a meghatározott kulcsszavakat keresik. Az ügyfeleknek persze érdemes olyan kereséseket indítaniuk, amelyek a szolgáltatók feltételezhető gondolkodását követik, amikor megoldások után kutatnak az interneten.

Remélhetőleg Magyarországon is egyre több vállalat ismeri majd fel, hogy milyen óriási potenciál van az internetes, és ezen belül a keresőmarketing hirdetési piacon, ahol a technológiák fejlődésével, a penetráció, a sávszélesség és a felhasználói szokások változásával újabb lehetőségek nyílnak meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.